SAP: gespecialiseerd in letselschade & gezondheidsrecht

SAP: gespecialiseerd in letselschade & gezondheidsrecht

Specialisaties SAP Letselschade advocatenSAP Letselschade Advocaten bestaat uit een team advocaten die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in het gezondheidsrecht en de afwikkeling van letselschadedossiers. Wij zijn werkzaam in geheel Nederland en het grootste letselschadeadvocatenkantoor van het land. Met meer dan 25 jaar ervaring op de teller halen wij keer op keer de hoogst haalbare resultaten. Wij hebben een breed aantal expertisegebieden waarover we u graag van extra informatie voorzien.

Waar is SAP Letselschade Advocaten precies in gespecialiseerd?

Hieronder vind je een overzicht van de specialisaties van SAP Letselschade advocaten.

Gezondheidsrecht en verkeersongevallen

Tot onze spijt zijn het aantal verkeersongevallenin Nederland nog steeds heel hoog. Dit terwijl de gevolgen vaak verregaand zijn. SAP Letselschade Advocaten staat slachtoffers van verkeersongevallen graag bij in het vergaren van een correcte schadevergoeding bij de verzekeraar, al dan niet via gerechtelijke weg. Hierbij behartigen we niet alleen de belangen van autobestuurders maar hebben we ook uitgebreid aandacht voor alle andere slachtoffers van het wegverkeer.

Medische fouten en letselschade

Medische fouten kunnen het leven voorgoed veranderen. Een foutieve diagnose kan er zelfs voor zorgen dat een patiënt uiteindelijk komt te overlijden. Vaak is het moeilijk om de exacte toedracht van een medische fout te achterhalen. Dankzij onze ruime expertise in medische fouten en de nauwe samenwerking met onze medische adviseurs, kunnen wij als geen ander de acties van de zorgverlener beoordelen. Uiteraard helpt ook onze advocaat medisch tuchtrecht graag aan het bekomen van een eerlijke schadevergoeding. Liep u schade op ten gevolge van medicijnen? Ook dan helpen wij u graag verder.

Vliegrampen en schadevergoeding

Op internationaal niveau heeft SAP Letselschade Advocaten zijn vermaardheid misschien wel het meest te danken aan het afhandelen van vele letselschadezaken ten gevolge van vliegrampen. Zo deden we dat al bij de vliegramp met de Belgische Hercules C-130, het vliegtuigongeval van Turkish Airlines bij Schiphol en het neerstorten van vlucht 771 van Afriqiyah Airways. Op het moment van schrijven gaat al onze aandacht naar de vliegramp met de MH17die boven Oekraïne werd neergehaald.

Letselschade door bedrijfsongeval en beroepsziekten

Ooit wisten wij als eerste advocatenkantoor een rookvrije werkplek te bekomen. Pas later zag ook de werkgever daar de noodzaak van in. Hoe dan ook hebben wij een ruime expertise op vlak van letselschade bij bedrijfsongevallen en beroepsziekten. Niet alleen het garanderen van een veilige werkplek voor iedere medewerker is voor ons belangrijk. Hetzelfde geldt immers ook voor het bekomen van een schadevergoeding wanneer het toch mis zou lopen.

Letselschade bij sport en spel

Binnen het aansprakelijkheids- en gezondheidsrecht vormt sport en spel een bijzondere categorie. Hier plaatsen deelnemers zich immers vrijwillig in risicovollere situaties. Toch hoeft dat niet automatisch te betekenen dat zij hierdoor geen recht hebben op een schadevergoeding, integendeel. Recent ijverden wij nog voor het verwijderen van alle tumorverwekkende rubberkorrels op Nederlandse kunstgrasvelden. Marco Materazzi konden we in 2006 niet beschermen, maar voor slachtoffers van overschrijdend gedrag bij sport en spel voorzien we graag van compensatie.

Schadeclaim bij letsel door dieren

Dieren kunnen schattig en lief zijn, maar soms ook onverwachts toeslaan. Ook hier gaat het om een specialisme binnen het gezondheidsrecht. Het is immers niet het dier dat moet instaan voor de schadevergoeding. Wie dan wel? Dat is afhankelijk van de concrete omstandigheden. Zo kan het gaan om de bezitter, de verkeersdeelnemer (bv. bij een aanrijding met een paard), de gemeente (gevaarlijke situatie door het niet markeren van aanwezigheid van overstekend wild) of een derde die het dier aanspoorde om het onrechtmatig gedrag uit te voeren. SAP Letselschade Advocaten weet als geen ander hoe ze de hoogst haalbare schadevergoeding kunnen behalen bij letsel door dieren.

Afwikkeling van bijzondere letselschade

Een advocaat gezondheidsrecht hoort een en ander te weten over de medische wereld. Patiëntendossiers zijn immers een belangrijk item voor het opstellen van de schadeclaim. Naast de afhandeling van letselschade bij fracturen, heeft SAP zich eveneens gespecialiseerd in hersenletsels, whiplashes en dwarslaesies. Uiteraard hoeft dat niet te betekenen dat u met andere medische klachten bij ons niet welkom zou zijn. Ons uitgebreid team van medische adviseurs staan ons dan ook voortdurend bij.

Schadevergoeding bij overlijden

Lange tijd streefde SAP Letselschade Advocaten voor de mogelijkheid om ook affectieschade te claimen. Vanaf 1 januari 2019 wordt het eindelijk een feit. Toch deden we ook de afgelopen 25 jaar alles om nabestaanden van de hoogst haalbare schadevergoeding te voorzien. Shockschade, schadevergoedingen voor begrafeniskosten en economisch verlies: hoewel het in Nederland zelden mogelijk was om hier een volledig verhaal van schade te bekomen, deed SAP alles om het maximaal haalbare ook effectief te behalen. Ook na 1 januari 2019 gaan we gewoon met dezelfde animo verder. Een eerlijke schadevergoeding voor de nabestaandenis een recht, zo menen wij.

Schade bij zelfstandigen

Zelfstandigen vormen een bijzondere categorie slachtoffers, vooral indien ze ten gevolge van het schadegeval hun zelfstandige activiteit niet langer kunnen uitoefenen. Hoe begroot u immers de exacte schade, rekening houdende met een mooie voorspelde groei? SAP Letselschade Advocaten heeft zich de afgelopen 25 jaar geprofileerd als een specialist in het bekomen van een maximale schadevergoeding voor iedere zelfstandige.

Letselschade bij kinderen

Waar zelfstandigen een bijzondere categorie slachtoffers vormen, is dat evenzeer voor kinderen het geval. Zij zijn immers nog in volle ontwikkeling, waardoor de gevolgen vaak de rest van hun leven merkbaar zijn. Het vergt dan ook een volledig andere aanpak waarbij weloverwogen beslissingen centraal dienen te staan. Extra zorg is hoe dan ook geboden. Bij SAP Letselschade Advocaten kregen al onze advocaten de nodige ondersteuning en opleiding om goed te weten hoe ze om dienen te gaan met (jonge) kinderen. Niet alleen bij schade door verkeersongevallen, maar ook bij traumatische ervaringen en andere vormen van letselschade bij kinderen.

Smartengeld na seksueel misbruik

Net zoals onze advocaten een bijzondere aanpak hanteren bij het afhandelen van schadedossiers met kinderen, geldt dat misschien nóg meer in ons laatste specialisme: seksueel misbruik. Ook wij weten dat de grootste schade zich misschien wel op mentaal vlak bevindt, zonder dat we de aandacht verliezen voor de andere schadeposten. Tot onze spijt zijn de smartengeldvergoedingen in Nederland echter laag te noemen. Toch doen we voor slachtoffers van seksueel misbruik alles om toch het hoogst haalbare resultaat te behalen. Enkel op die manier krijgen ze erkenning van hun leed.