Schade bij zelfstandigen


  • 100% Gratis advies
  • Hoogst Haalbare resultaten
  • Grootste Letselschade advocatenkantoor van NL
  • 30 Jaar ervaring

Schade bij zelfstandigen

100%

Gratis advies

Hoogst

Haalbare resultaten

Grootste

Letselschade advocatenkantoor van NL

30

Jaar ervaring

Schade bij zelfstandigen

SAP Letselschade Advocaten staat veel slachtoffers van verkeersongevallen bij. Helaas is het aantal verkeersongevallen in Nederland nog steeds erg hoog, ondanks de afname van verkeersdoden. De schade als gevolg van een verkeersongeval kan sterk uiteenlopen: u kunt er niets aan overhouden, maar u kunt in een extreem geval ook een hoge dwarslaesie aan het verkeersongeval overhouden waardoor u voor de rest van uw leven afhankelijk bent van een rolstoel.

Schade bij zelfstandigen

Als zelfstandige is ons sociaal systeem niet zo vriendelijk. Een ongeval kan dan ook grote gevolgen hebben voor zowel jezelf als jouw onderneming. Voor de geleden schade kunnen we aankloppen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar maar ook bij de aansprakelijke partij. Aangezien de schade bij zelfstandigen fors kan oplopen, is het van belang om je te laten bijstaan bij de afhandeling van het schadedossier.

Economische gevolgen

In de eerste plaats denken we aan de economische schade bij zelfstandigen. Een zelfstandig klusjesman zal zijn job tijdelijk niet meer kunnen uitoefenen indien hij zijn been breekt. In zo’n geval wordt er een financieel deskundige of een bedrijfseconoom ingeschakeld om een berekening te maken van zowel de inkomensschade als de bedrijfskosten. Dankzij de verkregen schadevergoeding kan je bedrijf gewoon verder blijven draaien. Uiteraard blijven ook de klassieke schadeposten zoals medische kosten, transportkosten, parkeerbonnetjes en de smartengeldvergoeding ook hier van toepassing. Ben je een ZZP’er? Ongeacht het feit dat het gaat om schade bij zelfstandigen, kunnen we bij een bedrijfsongeval of beroepsziekte mogelijks toch de opdrachtgever aanspreken op grond van zijn werkgeversaansprakelijkheid. Dat opent perspectieven om eenvoudiger een schadevergoeding te kunnen verkrijgen.

Schade bij zelfstandigen en de verzekeraar

Als zelfstandige weet je natuurlijk wel dat je meer risico’s loopt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt voor iedere ondernemer aangeraden. Toch zal de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar niet zomaar overgaan tot de volledige vergoeding van de schade. Soms kan er een discussie ontstaan over welke schade al dan niet het gevolg is van de schadeveroorzakende gebeurtenis. Zo kan je bijvoorbeeld ook voor het schadegeval al last gehad hebben van rugklachten. Dat nu net die rug zorgt voor arbeidsongeschiktheid, kan de verzekeraar dan tegen jou gebruiken. Niet alleen kan SAP hier via onafhankelijke medische rapporten bemiddelen, bovendien kunnen we de aansprakelijke partij nog steeds aanspreken voor resterende schadeposten. Doet de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar niet moeilijk? Dan kan de maximale dekking niet volstaan of kan de verzekeraar pas vanaf een bepaald bedrag dekking verlenen. Ook in die gevallen zullen we ons moeten wenden tot de aansprakelijke van het schadegeval.

SAP staat je bij

Ongeacht wat je situatie is: bij SAP streven we een eerlijke vergoeding na voor iedere schadepost. Zowel de materiële als de immateriële schade komt hiervoor in aanmerking. Uiteraard hebben we ook aandacht voor de bedrijfseconomische gevolgen en streven we samen met jou de continuïteit van jouw onderneming na. We doen alles om de schade bij zelfstandigen te milderen en een eerlijke vergoeding te bekomen.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.