Wanneer moet je een letselschade advocaat inschakelen?

Wanneer moet je een letselschade advocaat inschakelen?

Wanneer letselschade advocaat inschakelenLetselschade advocaat inschakelen? Bij een ongeval zijn steeds verschillende partijen betrokken. Enerzijds is er het slachtoffer, anderzijds de veroorzaker. Soms treffen ook beide partijen schuld aan het ongeval. Hoe dan ook kan je een schadevergoeding claimen indien de andere partij aansprakelijk is voor jouw schade. De advocaat kan een belangrijke rol spelen bij de afhandeling van het schadedossier. Maar hoe weet je wanneer je maar beter zo’n advocaatinschakelt? Onderstaande signalen moeten alvast een belletje doen rinkelen. Wanneer je letselschade advocaat zou moeten inschakelen is afhankelijk van diverse factoren.

Letselschade advocaat voor ingrijpende schade

De schade voor een kapotgereden spiegel kan je gerust zelf afhandelen. Vaak zal dat ook maar weinig problemen opleveren met de verzekeraar. Voor je het weet is de autospiegel weer zo goed als nieuw. Wanneer het gaat om ernstige schade, verloopt alles vaak een stuk moeilijker. In zo’n geval gaat het om ingrijpende gevolgen voor het verdere leven. De schadevergoeding kan dan ook sterk oplopen, zeker wanneer er ook nog eens sprake is van immateriële schade. Vaak zal de verzekeraar niet zomaar akkoord gaan met alle schadeposten en een en ander betwisten. Gaat de verzekeraar zonder voorbehoud akkoord? Dan zouden wij ons alvast enkele kritische vragen stellen. Bij ingrijpende schadegevallen is het dan ook altijd aangeraden om een advocaat in te schakelen. Alleen zo krijg je een optimale zekerheid over de schadevergoeding. Een letselschade advocaat helpt je om de geleden schade te claimen.

Aansprakelijkheid wordt betwist

Vooraleer een schadevergoeding kan bekomen worden, moet de andere partij natuurlijk de schade erkennen. Is dat niet het geval? Dan moet je met de nodige bewijzen op de proppen komen. Vaak zal een deelgeschilprocedure noodzakelijk zijn. In dergelijke gevallen zal een letselschade advocaat zich opdringen. Die advocaat zal jouw belangen behartigen en de aansprakelijkheid van de wederpartij aantonen. Zo kan spoedig een eerste voorschot volgen. Een letselschade advocaat helpt je verder als het gaat om schade claimen.

Rechtsbijstandsverzekeraar gaat niet over tot actie

Ook een schadevordering kan verjaren. Daarom is het belangrijk dat tijdig actie ondernomen wordt. Lang niet alle verzekeraars behandelen de zaak echter even proactief. Zo kan een gebrek aan interne juristen aan de basis liggen van een talmende houding. Denk ook aan intern verloop waardoor jouw dossier van jurist naar jurist verplaatst wordt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Van zodra je twijfelt over de bekwaamheid van de rechtsbijstandsverzekeraar kies je maar beter voor een externe letselschade advocaat. Binnen bepaalde financiële grenzen zal de polis dat trouwens ook gewoon toelaten.

Snel een vergoeding nodig?

Ten gevolge van het ongeval stapelen de kosten zich al snel op. Mogelijks ontvang je echter nog maar 70 % van het vroegere loon. Ook de verhuurder en de energieleverancier komen met de rekeningen aankloppen. Zo’n situatie kan al snel problematisch worden. In dergelijke gevallen kies je maar beter voor een advocaat die extra druk kan uitoefenen bij de verzekeraar. Uiteraard kan de advocaat ook voorschotten vragen die de kosten op korte termijn kunnen dekken.

SAP helpt jou verder

Op zoek naar een advocaat? SAP Letselschade Advocaten Amersfoort helpt jou graag verder. Neem daarom even contact met ons op of kom langs tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Weet: indien de aansprakelijkheid van de andere partij een zekerheid is, moet die partij gewoon onze kosten betalen. Alleen maar voordelen, dus.