Een wederpartij aansprakelijk stellen via een juridische brief

Een wederpartij aansprakelijk stellen via een juridische brief

Als je het slachtoffer bent geworden van een ongeval waar je niet compleet zelf verantwoordelijk voor bent, moet je de tegenpartij (ook wel: wederpartij) aansprakelijk stellen. Dit geldt voor alle soorten ongelukken. Het maakt niet uit of het om een bedrijfsongeval, verkeersongeval, een ongeluk met een dier, een medische fout of iets anders gaat. Het is meestal goed om het aansprakelijk stellen schriftelijk te doen. Door het gebruik van een juridische brief is het formeler en als je de brief aangetekend verstuurt heb je altijd een bewijs dat je het gedaan hebt.

Wat staat er in een juridische brief?

In de brief waarin je de wederpartij aansprakelijk stelt moeten een paar dingen altijd staan. Je moet bijvoorbeeld beschrijven wat er gebeurd is. Ook moet je aandacht geven aan wat het gevolg hiervan is en moet je een schatting maken van de gemaakte kosten. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven waarom je vindt dat de wederpartij verantwoordelijk is voor de schade. Natuurlijk moet er ook duidelijk in staan dat je met deze juridische brief de wederpartij aansprakelijk stelt voor alle schade. Dit lijkt logisch, maar het moet toch ook los benoemd worden. Het is goed om vast de bewijzen mee te sturen. Dit kunnen foto’s zijn of een brief van bijvoorbeeld de huisarts. Als je dit nog niet hebt, kun je ook in je brief zetten dat je deze later stuurt.

Hulp bij het opstellen van een juridische brief

Het schrijven van een brief waarin je de wederpartij van een ongeval aansprakelijk stelt is best ingewikkeld. SAP advocaten kan je hierbij helpen. Dan weet je zeker dat de brief op de juiste manier geschreven is en dat er geen belangrijke informatie mist. Je kunt ons gratis en vrijblijvend bellen om samen te kijken hoe we je het best kunnen helpen.