Hoeveel schadevergoeding na een bedrijfsongeval of ongeluk?

Hoeveel schadevergoeding na een bedrijfsongeval of ongeluk?

Een ongeval kan zich in verschillende situaties voordoen. Voorbeelden van ongevallen zijn een verkeersongeval of een medische fout. Wanneer een ongeval op de werkvloer plaatsvindt, wordt dit een bedrijfsongeval genoemd. Het slachtoffer van het ongeval kan letsel oplopen, zoals whiplash klachten, een gebroken pols of een depressie. Dit letsel kan schade teweegbrengen, zoals medische kosten, kosten voor huishoudelijke hulp of inkomensverlies. Ook kan het letsel leiden tot pijn en ongemak. Deze schade wordt letselschade genoemd. Het slachtoffer kan een schadevergoeding vorderen van degene die het ongeval heeft veroorzaakt. Bij bedrijfsongevallen kan het slachtoffer een schadeclaim indienen bij de werkgever. De reden hiervoor is dat de werkgever een zorgplicht draag tegenover zijn of haar werknemers. Indien de schadeclaim succesvol is, worden de schade en kosten van het bedrijfsongevaldus vergoed door de werkgever.

Hoeveel schade krijgt u na een bedrijfsongeval of ongeluk?

Er kan vooraf geen indicatie gegeven worden van de hoogte van de schadevergoeding. Dit komt doordat de hoogte van de schadevergoeding volledig afhangt van de feitelijke omstandigheden. Zo wordt de hoogte van de letselschade uitkering in overwegende mate bepaalt door de aard en ernst van het letsel. Andere relevante factoren zijn de leeftijd van het slachtoffer en de invloed van de letselschade op het verdere leven van het slachtoffer.

Lees hier hoeveel schadevergoeding u kan krijgen. Één van onze letselschade advocaten staat u graag vrijblijvend te woord.

Lees ook:

Wat is een bedrijfsongeval? Wat kost een bedrijfsongeval? Wat valt er onder een bedrijfsongeval? Wanneer moet een werkgever een bedrijfsongeval melden? Is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval? Bedrijfsongeval, wat nu? Bedrijfsongeval, wie verhaalt de kosten? Wanneer is het een bedrijfsongeval? Hoeveel smartengeld krijg je na een bedrijfsongeval? Hoe te handelen na een bedrijfsongeval? Hoeveel bedrijfsongevallen zijn er per jaar? Wie betaalt het eigen risico bij een bedrijfsongeval? Wie betaalt de kosten bij een bedrijfsongevallenverzekering? Welke schade vergoedt een bedrijfsongevallenverzekering?
Reactie plaatsen