Schadevergoeding van € 413.000 na whiplash

Heeft u ook last van een whiplash?

De rechtbank Midden Nederland heeft op 8 januari 2014 beslist dat de aansprakelijke verzekeraar een cliënt van SAP een schadevergoeding moet betalen van ruim € 413.000,– plus de wettelijke rente vanaf de ongevalsdatum. De betreffende persoon had door een ongeval onder andere whiplashklachten opgelopen.  Mr John Roth heeft hierover de procedure gevoerd, en met succes.

De schade bestaat uit inkomensverlies, pensioenschade, kosten van huishoudelijke hulp en smartengeld. Op zich zelf is een dergelijke uitspraak niet eens zo bijzonder, omdat iemands schade wordt vergoed. Hij wordt er niet rijk van, hij wordt er alleen niet armer van. Het vaststellen van de schade is maatwerk. In de wet is geregeld dat iemands schade 100% moet worden vergoed.

Verzekeraars willen de schadebedragen in zijn algemeenheid zo laag mogelijk houden

Verzekeraars willen de schadebedragen in zijn algemeenheid zo laag mogelijk houden (daar zijn het verzekeraars voor), maar met name schadebedragen door whiplashes zoveel mogelijk beperken tot als het even kan niet meer dan € 10.000,00 per schadegeval.  SAP hanteert daarom een eigen strategie voor mensen die een whiplash hebben opgelopen. Als u whiplash klachten heeft, ga nooit zo maar akkoord met een voorstel van een verzekeraar om de schade af te kopen. Vraag altijd een vrijblijvend second opinion aan bij ons kantoor.

Klik hier voor een selectie van andere resultaten die zijn behaald door de advocaten van SAP.

Zie ook deze zaak waarin meer dan een miljoen euro werd uitgekeerd aan een whiplash-slachtoffer

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.