Whiplash, wat te doen?

Whiplash, wat te doen?

Een whiplash ontstaat meestal na een kop-staartbotsing. Toch kan het ook bij andere aanrijdingen een spijtig gevolg zijn. In tegenstelling tot wat sommigen lijken te denken, zit een whiplash niet zomaar ‘tussen de oren’. Herstel is dus ook hier heel belangrijk. Hier kan je zelf al heel wat doen om het herstel te bevorderen. Maar wist je dat je de tegenpartij ook aansprakelijk kan stellen voor de schade ten gevolge van jouw whiplash letsel?

Hoe herken je een whiplash?

De whiplash symptomenzijn lang niet voor alle patiënten identiek. Wel hebben de meeste slachtoffers meteen na het ongeval last van nekpijn en/of stijfheid, soms ook gepaard gaande met schouder- en/of hoofdpijn. Later worden daar vaak ook allerhande concentratiestoornissen en duizeligheid aan toegevoegd. Hoe dan ook ga je na een verkeersongeval altijd langs bij de arts en vertel je er over jouw klachten. Heb je last van nekpijn? Wees dan extra op je hoede.

Wat kan je doen bij een whiplash letsel?

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om het advies van de arts voldoende op te volgen. Voldoende rusten (max. 4 dagen rust) en ook langsgaan bij een kinesitherapeut zijn alvast aanraders. Die laatste zal vaak oefeningen adviseren die je tijdig en correct uitvoert. Ook een warmtekussentje kan volgens praktijkexperts wonderen verrichten. Toch blijft het belangrijk om jouw schouders voldoende te ontspannen en goed te letten op de houding.

Claim een schadevergoeding

Sleept de whiplash langer aan en is een andere partij aansprakelijk voor de schade aan jouw wagen? Dan is hij ook aansprakelijk voor de gevolgen van jouw whiplash. Contacteer zo snel mogelijk een letselschade advocaat die jou van de nodige informatie en bijstand kan voorzien. Enkel zo kan je de hoogst haalbare schadevergoeding claimen bij de verzekeraar. Neem contact met SAP Letselschade Advocaten voor meer informatie.