Nekklachten en duizeligheid: niet ongewoon voor een kop-staartbotsing

Nekklachten en duizeligheid: niet ongewoon voor een kop-staartbotsing

Schadevergoeding bij kop-staartbotsingNekklachten en duizeligheid zijn een van de meest voorkomende kwaaltjes na een verkeersongeval. In principe hoef je je nog niet meteen zorgen te maken maar ga je best toch langs bij de arts. Die laatste zal de nodige vaststellingen doen. Dat is niet onbelangrijk indien het later blijkt te gaan om een whiplash en je de schade wenst te verhalen bij de aansprakelijke partij. Wellicht zal dan een behandeling moeten volgen bij de chiropractor of de fysiotherapeut. Bij een kop-staartbotsing is er dus al snel sprake van nekklachten en duizeligheid. Een schadevergoeding is daarom al snel mogelijk bij een kop-staartbotsing.

Nekklachten en duizeligheid na een kop-staartbotsing

De praktijk leert ons dat deze klachten het vaakst ontstaan na een kop-staartbotsing. Dit is bovendien ook het type verkeersongeval waarbij je de grootste kans maakt op een whiplash letsel. Het voordeel is alvast dat zo’n aanrijding vaak weinig discussie behoeft, althans op vlak van aansprakelijkheid. Simplistisch weergegeven zijn er drie mogelijke foutoorzaken verbonden aan een kop-staartaanrijding:
  • Het remmen zonder verkeersnoodzaak door de eerste bestuurder;
  • Het onvoldoende afstand houden van de achterliggende bestuurder;
  • Een te hoge snelheid bij de achterliggende bestuurder waarop deze niet langer kon anticiperen.
In de praktijk zien we echter ook vaak dat het gaat om een gedeelde aansprakelijkheid. Dit is bijvoorbeeld het geval indien de eerste bestuurder op z’n rem gaat staan om overstekende kuikentjes een gruwelijke dood te besparen, terwijl de achterliggende bestuurder te weinig afstand hield en zo dus ook eigen schuld treft.

Claim een schadevergoeding

Blijkt het effectief te gaan om een whiplash letsel? Dan claim je maar beter een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij. SAP Letselschade Advocaten heeft een ruime expertise in whiplashes en helpt jou graag verder. Neem contact met ons op via 033 461 30 48 voor meer informatie. Een schadevergoeding is zeker mogelijk bij een kop-staartbotsing. Houd hier daarom rekening mee tijdens of na een botsing, want dit kan je financieel veel schelen.