Page content

Tips voor de juiste advocaat bij letselschade: zo herken je ‘m!

Tips voor de juiste advocaat bij letselschade: zo herken je ‘m!

 

#1. Kies steeds voor een letselschade advocaat

Ja, logisch! Toch blijkt dat lang niet altijd even duidelijk te zijn. Een letselschade advocaat is ook een jurist, maar een jurist is geen advocaat. Natuurlijk zijn er ook gelijkenissen tussen letselschade advocaten en letselschade juristen, toch zijn het vaak die verschillen die de doorslag geven. Zo kijkt een letselschade advocaat niet op tegen financiële drempels met betrekking tot de proceduremogelijkheden. Op die manier kan de advocaat dan ook extra druk uitoefenen bij de verzekeraar. In combinatie met de gedegen ervaring van die eerste, resulteert dat altijd wel in een hogere schadevergoeding.

 

#2. De letselschade advocaat plaatst de cliënt centraal

Ook dit is een logische tip. Bij een letselschadetraject hoort het immers te gaan om het bekomen van een schadevergoeding die ook effectief de schade compenseert. Hoe kan een advocaat de échte schade kennen als hij geen contact houdt met zijn cliënt? Daarom kiezen wij voor overleg, laten wij van ons horen en werken wij nauw samen om een optimaal resultaat te bekomen.

 

#3. De letselschade advocaat weet van aanpakken

De wereld van letselschade, aansprakelijkheid en verzekeraars is heel bijzonder en veelzijdig. Lang niet iedere advocaat vindt daar dan ook eenvoudig zijn weg. Een goede advocaat laat zich kenmerken door zijn ruime expertises, specialismen en connecties. Idealiter heeft de advocaat ook een ruim team om zich heen en kan hij heel wat eerdere zaken voorleggen. Op de website van SAP Letselschade Advocaten communiceren we daarom ook in alle openheid over onze toonaangevende zaken. Zo ben je alvast zeker dat je goed zit.

 

#4. De letselschade advocaat kiest abrupt voor het slachtoffer

Een klassieke advocaat zal zowel daders als slachtoffers vertegenwoordigen. Natuurlijk niet gelijktijdig. Een advocaat kiest er vaak voor om zijn focus enkel en alleen te leggen bij de slachtoffers. Dat zorgt niet alleen voor een ruimere expertise in deze nichemarkt, maar laat de advocaat ook toe om vrijuit te spreken. Hoe kan een gewone advocaat het immers maken om vandaag de rechter zus te vertellen en morgen zo? Een gespecialiseerde advocaat kan steeds trouw blijven aan zijn eigen opinie. Dat maakt ‘m meteen ook een stuk geloofwaardiger.

 

#5. De letselschade advocaat is eerlijk

Ook dat is inderdaad een belangrijk kenmerk. Indien een zaak weinig slaagkans heeft, zal de advocaat dat dan ook in alle openheid communiceren. Hij dient immers de belangen van de cliënt te behartigen en samen met hem de nodige afwegingen te maken. Toch maar procederen en pogen om intussen een welgevulde factuur op te stellen? Nee, dat kenmerk zal je nooit terugvinden in een goede letselschade advocaat. Maar uiteraard geldt dat ook voor alle andere advocaten.

Comment Section

2 reacties op “Tips voor de juiste advocaat bij letselschade: zo herken je ‘m!


Door Vincent Rondwijk op 25 juni 2019

Bedankt voor deze goede tips voor het vinden van een letselschadeadvocaat. Het lijk mij inderdaad ook het belangrijkste dat de advocaat de cliënt centraal laat staan. Zo krijg je als slachtoffer ook het gevoel dat je serieus wordt genomen en dat men het beste met je voor heeft.


Door Marie de Jonge op 10 september 2019

Het is inderdaad belangrijk dat je een advocaat vindt die wil aanpakken. Zeker wanneer jouw zaak haast heeft. Daarnaast vind ik het ook altijd belangrijk dat je een goede klik hebt met je advocaat. In een kennismakingsgesprek merk je al snel of deze klik er is.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.