Tips voor de juiste advocaat bij letselschade: zo herken je ‘m!

Tips voor de juiste advocaat bij letselschade: zo herken je ‘m!

  #1. Kies steeds voor een letselschade advocaat Ja, logisch! Toch blijkt dat lang niet altijd even duidelijk te zijn. Een letselschade advocaat is ook een jurist, maar een jurist is geen advocaat. Natuurlijk zijn er ook gelijkenissen tussen letselschade advocaten en letselschade juristen, toch zijn het vaak die verschillen die de doorslag geven. Zo kijkt een letselschade advocaat niet op tegen financiële drempels met betrekking tot de proceduremogelijkheden. Op die manier kan de advocaat dan ook extra druk uitoefenen bij de verzekeraar. In combinatie met de gedegen ervaring van die eerste, resulteert dat altijd wel in een hogere schadevergoeding.   #2. De letselschade advocaat plaatst de cliënt centraal Ook dit is een logische tip. Bij een letselschadetraject hoort het immers te gaan om het bekomen van een schadevergoeding die ook effectief de schade compenseert. Hoe kan een advocaat de échte schade kennen als hij geen contact houdt met zijn cliënt? Daarom kiezen wij voor overleg, laten wij van ons horen en werken wij nauw samen om een optimaal resultaat te bekomen.   #3. De letselschade advocaat weet van aanpakken De wereld van letselschade, aansprakelijkheid en verzekeraars is heel bijzonder en veelzijdig. Lang niet iedere advocaat vindt daar dan ook eenvoudig zijn weg. Een goede advocaat laat zich kenmerken door zijn ruime expertises, specialismen en connecties. Idealiter heeft de advocaat ook een ruim team om zich heen en kan hij heel wat eerdere zaken voorleggen. Op de website van SAP Letselschade Advocaten communiceren we daarom ook in alle openheid over onze toonaangevende zaken. Zo ben je alvast zeker dat je goed zit.   #4. De letselschade advocaat kiest abrupt voor het slachtoffer Een klassieke advocaat zal zowel daders als slachtoffers vertegenwoordigen. Natuurlijk niet gelijktijdig. Een advocaat kiest er vaak voor om zijn focus enkel en alleen te leggen bij de slachtoffers. Dat zorgt niet alleen voor een ruimere expertise in deze nichemarkt, maar laat de advocaat ook toe om vrijuit te spreken. Hoe kan een gewone advocaat het immers maken om vandaag de rechter zus te vertellen en morgen zo? Een gespecialiseerde advocaat kan steeds trouw blijven aan zijn eigen opinie. Dat maakt ‘m meteen ook een stuk geloofwaardiger.   #5. De letselschade advocaat is eerlijk Ook dat is inderdaad een belangrijk kenmerk. Indien een zaak weinig slaagkans heeft, zal de advocaat dat dan ook in alle openheid communiceren. Hij dient immers de belangen van de cliënt te behartigen en samen met hem de nodige afwegingen te maken. Toch maar procederen en pogen om intussen een welgevulde factuur op te stellen? Nee, dat kenmerk zal je nooit terugvinden in een goede letselschade advocaat. Maar uiteraard geldt dat ook voor alle andere advocaten.
mw Veldhuizen
Door

mw Veldhuizen

op 09 Jun 2020

Ik heb een letselschade expert toegewezen vanuit Jurilex. 1 juni 2016(mijn ongeval was okt 2012) heb ik verzocht om een afwikkeling. Ik had gerevalideerd en ben als gevolg ongeval 53% arbeidsongeschikt met beperkingen vanuit het ongeval..Er zou een schadestaat worden opgemaakt. Maar dat gebeurde maar niet. Ik kreeg er een aandoening bij okt 2016 welke onder controle is. De letselschade expert met wie uitsluitend mailcontact(hij is slechts 3 x op huisbezoek geweest tegen een forse vergoeding)heb draait elk jaar hetzelfde rondje(ik heb een groot dossier inmiddels) Er zijn nog een paar zaken gebeurt die niet okee zijn. Daarnaast heb ik het meeste werk uitgevoerd voor deze man die je makkelijk 3 maanden laat wachten en dan weer de zaak anders in steekt. Het ene moment is hij vriendelijk en een ander moment verdraait hij de zaak, manipuleert en doet erg naar tegen mij in het mailcontact. Dit omdat ik heel netjes heb aangegeven dat ik een looptijd van bijna 8 jaar te lang wordt en er hierdoor ook een verkeerd beeld van mij wordt neergezet naar de tegenpartijen(ik ben door twee schuldigen aangereden en de schuld is ook bekend en erkend toen ik stil stond) Ik heb het idee dat mijn letselschadeezpert me als melkkoe gebruikt en zijn eigen straat probeert schoon te veen ten koste van mij. Hij heeft veel zaken laten liggen, niet opgepakt en laten versloffen door ziekte van zijn partner. Hij is ook uit het bedrijf gezet en als zelfstandige met een nieuwe compagnon verder gegaan omdat men vanuit het bedrijf niet tevreden was. Dom genoeg ben ik vanuit medelijden en empathie overgestapt naar zijn minibedrijfje en uit angst weer te moeten overstappen naar een andere goede advocaat. Ik heb zelf steeds achter mijn voorschotten aan moeten zitten, waar sommige pas naar anderhalf jaar werden uitbetaald. Ik alles bijgehouden. alle e-mails van deze met tegenstrijdige berichtgeving en handelen. Ik ben echt radeloos en vrees dat ik door zijn handelen waar ik nooit centraal in stond nu dankzij hem de Sjaak ben. Ik had aangegeven dat ik overweeg een uitspraak te laten doen door de rechtspraak. Hij probeerde mij angst in te boezemen dat de hoge raad bij wijze van gehakt van mij zal maken. Ik het jaar 2000 ben ik ook aangereden met een revalidatie als gevolg. Moet ik zelf maar stoppen met deze case. Ik heb zo een spijt dat ik Jurilex destijds heb gekozen. Mijn vertrouwen is ook geschonden door een aantal zaken die door deze man niet goed zijn opgepakt. Dit terwijl ik een slachtoffer ben van een aanrijding okt 2012

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 10 Sep 2019

Het is inderdaad belangrijk dat je een advocaat vindt die wil aanpakken. Zeker wanneer jouw zaak haast heeft. Daarnaast vind ik het ook altijd belangrijk dat je een goede klik hebt met je advocaat. In een kennismakingsgesprek merk je al snel of deze klik er is.

Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 25 Jun 2019

Bedankt voor deze goede tips voor het vinden van een letselschadeadvocaat. Het lijk mij inderdaad ook het belangrijkste dat de advocaat de cliënt centraal laat staan. Zo krijg je als slachtoffer ook het gevoel dat je serieus wordt genomen en dat men het beste met je voor heeft.

Reactie plaatsen