Verschil Advocaat en Specialist
05 november 2012 
in Blog

Verschil Advocaat en Specialist

5 november 2012: bericht op nu.nl dat “zalmslachtoffers” naar advocaat gaan. In werkelijkheid gaan zij naar een letselschadespecialist https://bit.ly/YtDPkU.

Een letselschade advocaat is een advocaat. Die valt onder de Advocatenwet en allerlei gedragsregels. Dat hebben we vorige week gezien toen mr. Moszkowicz werd geschrapt van het tableau van advocaten. Hij zou hebben gehandeld in strijd met de regels die voor advocaten gelden. De titel advocaat is beschermd. Een advocaat kan naar de rechter. Een advocaat heeft toegang tot gefinancierde rechtsbijstand enzovoort.

Het woord letselschadespecialist zegt niets. Ook uw buurman mag zich zo noemen.  Er zijn dus geen regels waaraan je het woord specialist kunt toetsen.  Hij kan niet naar de rechter, heeft geen toegang tot rechtsbijstand. Let dus goed op met wie u in zee gaat.

Dus: waarom zou u genoegen nemen met minder dan een letselschade advocaat? Ook deze kosten worden bij een erkende aansprakelijkheid betaald door de verzekeraar en er wordt niets ingehouden. Is uw schade een ton, dan krijgt u een ton zonder dat er nog eens een percentage afgaat van de vergoeding.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.