Tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade: hoe doe je dat?

Tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade: hoe doe je dat?

Heb je ten gevolge van een ongeval letselschade opgelopen en lag een andere partij aan de basis van dat ongeval? Dan heb je recht op een schadevergoeding voor die letselschade. Meer zelfs: ook de schade aan jouw kleding en fiets moet vergoed worden. Om nog maar te zwijgen van de pijn die je geleden hebt… Natuurlijk moet je dan wel eerst de tegenpartij aansprakelijk stellen. Hoe je dat doet? SAP Letselschade Advocaten legt het voor jou uit.

Hoe stel je de tegenpartij aansprakelijk voor letselschade?

In de eerste plaats zal je natuurlijk over de gegevens van de tegenpartij dienen te beschikken. Het is belangrijk om die gegevens na het schadegeval meteen op te vragen. Vraag natuurlijk ook meer dan alleen het telefoonnummer. De naam en het adres zijn bijvoorbeeld echt wel noodzakelijk. In een volgende fase schrijf je de tegenpartij aan en geef je formeel aan dat je de tegenpartij aansprakelijk stelt. Met een beetje juridische kennis moet dat zeker lukken. In het andere geval kan je natuurlijk de aansprakelijkstelling door een advocaat laten verrichten. Hoe dan ook zal de tegenpartij de aansprakelijkstelling meestal aan diens verzekeraar overmaken.

Wat na de aansprakelijkstelling van de tegenpartij?

Na de aansprakelijkstelling kan je vragen om een erkenning van het ongeval zoals beschreven in de aansprakelijkstelling. Volgt geen erkenning? Dan kan er eventueel gekozen worden voor een deelgeschilprocedure. Pas na de uitkomst van die procedure kan de schade begroot worden. Ook hier kan SAP Letselschade Advocaten het nodige voor jou doen. Neem contact met ons op voor informatie ter zake.