letsel door barbecue

Barbecue en letsel

Elke zomer vallen er gewonden tijdens barbecues

Bij een barbecue denkt u natuurlijk aan leuk gezelschap, het genot van de zomerzon en lekkere stukken vlees met een rokerig karakter. Toch gaan barbecue en letsel spijtig genoeg te vaak hand in hand. Zeker als er een biertje bij wordt genomen, vallen er al eens slachtoffers op en rond de barbecue.

Waarom barbecue en letsel zo vaak in één zin worden genoemd

 Elke zomer gaan barbecue en letsel spijtig genoeg samen. Daar zijn verschillende verklaringen voor. Enerzijds heeft het veel te maken met het overmatige alcoholgebruik tijdens barbecues. Natuurlijk is het leuk om even wat gerstenat door het strottenhoofd te kappen, maar het zorgt er tegelijkertijd wel voor dat even een kipfiletje bakken ineens een gevaarlijke aangelegenheid wordt. Dan laat u beter een nuchter persoon van betekenis de BBQ bedienen.

Ten tweede heeft het veel te maken met het onverantwoord gebruik van de barbecue. Het is een belangrijk barbecue advies: gooi geen benzine, olie of andere brandbare middelen op de barbecue. Ook niet als het allemaal niet zo goed gaat en de visite al onderweg is. Toch zijn er elk jaar mensen die er anders over denken en die na het genot van een mooie steekvlam in het brandwondencentrum verschijnen.

Ten slotte is het vooral met jonge kinderen opletten, want dan gaan barbecue en letsel ook goed samen. Jonge kinderen grijpen naar alles en voor u het weet hebben ze de barbecue te pakken. Verbrande handjes of hete kolen over hun tere lijfje, u denkt er liever niet aan. Met jonge kinderen is het dan ook altijd opletten, want bij kinderen gaan barbecue en letsel maar al te vaak hand in hand.

Iemand aansprakelijk stellen voor letselschade tijdens een barbecue

 Wanneer een barbecue tot ieders spijt wordt ontsierd met letselschade, is het soms mogelijk om daarvoor iemand aansprakelijk te stellen. Bijvoorbeeld als de beschonken organisator beslist om wat benzine op de barbecue te gooien en uw kind daardoor brandwonden oploopt. Iemand aansprakelijk stellen kan uiteraard enkel wanneer een ander een fout heeft begaan en u ­daardoor schade heeft ondervonden. Als er sprake is van een arbeidsongeval, omdat u bijvoorbeeld aan de slag bent bij een cateringbedrijf, kunt u bij uw werkgever aankloppen.

Als u echter zelf olie op het vuur gooit en u zich daarbij verbrandt, moet u zelf op de blaren zitten. Ook de productaansprakelijkheid zal geen redding bieden, want geen enkele fabrikant beweert dat zijn benzine geschikt is voor op de barbecue en geen enkele barbecuefabrikant raadt het gebruik van benzine aan, integendeel.

Heeft u 'genoten' van een barbecue en een letsel opgelopen en wilt u hiervoor iemand aansprakelijk stellen? Spreek er dan over met een van onze letselschade advocaten. We gaan na of u recht heeft op een schadevergoeding en ontzorgen u maximaal.