Lopen mannen of vrouwen meer risico op een bedrijfsongeval

Wat is een bedrijfsongeval?

Een ongeluk zit in een klein hoekje – ook op de werkvloer! Wanneer er een ongeval plaatsvindt tijdens werktijd, wordt dit een bedrijfsongeval of arbeidsongeval genoemd. Voorbeelden hiervan zijn een werknemer die struikelt over losliggende kabels en zijn enkel breekt, of een ongeval dat wordt veroorzaakt door een te hoge werkdruk. Bedrijfsongevallenkunnen fysiek en/of psychisch letsel veroorzaken. Dit letsel kan letselschade teweegbrengen. Zo kan een gebroken enkel leiden tot medische kosten, reiskosten van en naar de medische behandeling en inkomensverlies.

Gevolgen van een bedrijfsongeval

De werkgever heeft een zorgplicht. Dat wil zeggen dat hij voldoende voorzorgsmaatregelen moet nemen om bedrijfsongevallente voorkomen. Indien er dat tóch een bedrijfsongeval plaatsvindt, heeft het slachtoffer in veel gevallen recht op een schadevergoeding van de werkgever.

Wanneer is de werkgever niet aansprakelijk?

De werkgever is niet altijd aansprakelijk voor de schade en kosten van een bedrijfsongeval. Dit is het geval indien het ongeval niet plaatsvond tijdens de uitvoering van overeengekomen werkzaamheden of indien de werkgever voldoende voorzorgsmaatregelen had genomen om een ongeval te voorkomen. In veruit de meeste gevallen zal de werkgever echter juridisch aansprakelijk blijken. Weet u niet zeker of u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen? Overweeg dan de hulp van een letselschade advocaat in te schakelen.

Wat is een bedrijfsongeval? Lees hier wat een bedrijfsongeval precies is. U kunt ook vrijblijvend telefonisch contact opnemen.

Lees ook:

Hoeveel bedrijfsongevallen zijn er per jaar? Wat kost een bedrijfsongeval? Wat valt er onder een bedrijfsongeval? Wanneer moet een werkgever een bedrijfsongeval melden? Is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval? Bedrijfsongeval, wat nu? Bedrijfsongeval, wie verhaalt de kosten? Wanneer is het een bedrijfsongeval? Hoeveel smartengeld krijg je na een bedrijfsongeval? Hoe te handelen na een bedrijfsongeval? Hoeveel schadevergoeding na een bedrijfsongeval of ongeluk? Wie betaalt het eigen risico bij een bedrijfsongeval? Wie betaalt de kosten bij een bedrijfsongevallenverzekering? Welke schade vergoedt een bedrijfsongevallenverzekering?