Een revalidatiecentrum

Een revalidatiecentrum

Er zijn verschillende soorten ongevallen waardoor je ernstig letsel op kunt lopen. Zo kun je met zenuwen bekneld raken na een verkeersongeval of ruggenwervels breken door een bedrijfsongeval. In deze en andere gevallen ben je soms niet direct van al je verwondingen en letsel af. Er is sprake van een langere herstelperiode met vaak een zware revalidatietijd. Als jouw letsel langer aanhoudt dan een paar dagen of een paar weken kan het zijn dat je de hulp van een revalidatiecentrum nodig hebt. Een revalidatiecentrum helpt je om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Hoe werkt het in een revalidatiecentrum

Er zijn verschillende revalidatiecentra in Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld het Sophia Revalidatiecentrum. Zij hebben onder andere een revalidatiecentrum in Gouda, een revalidatiecentrum in Delft en een revalidatiecentrum in Zoetermeer. Meestal werkt een revalidatiecentrum met multifunctionele teams. Een multifunctioneel team is een groep specialisten die samenwerkt. Afhankelijk van het letsel dat je opgelopen hebt kunnen er verschillende specialisten in een multifunctioneel team zitten. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een psycholoog, een ergotherapeut, een diëtist en een logopedist. In revalidatiecentra in Nederland worden multifunctionele teams vaak ondersteund door verpleegkundigen.

Bekende revalidatiecentra in Nederland

Er zijn veel verschillende revalidatiecentra waar je terecht kunt. Een paar bekende namen verspreid door het hele land zijn:

  1. De Hoogstraat in Utrecht
  2. Reade in Amsterdam
  3. Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede
  4. Blixembosch in Brabant en Limburg

Schadevergoeding voor tijd in revalidatiecentrum

Stel, je wordt aangereden. Deze aanrijding is niet jouw schuld, maar je houdt er wel behoorlijk wat letsel aan over. Misschien moet je opnieuw leren lopen. Dan kom je na het ongeval waarschijnlijk bij een van de revalidatiecentra van Nederland terecht. Hier helpen zij jou met het opnieuw leren gebruiken van de spieren en zenuwen die je nodig hebt om weer zelfstandig door het leven te gaan. Je hebt deze hulp nodig. Maar verblijven in een revalidatiecentrum is niet fijn. Het kan zijn dat je in het Sophia Revalidatiecentrum (een revalidatiecentrum in Delft) terecht komt, terwijl je zelf heel ergens anders woont. Er is een goede kans dat je hierdoor je partner, vrienden of familie minder vaak ziet. Hoewel dit geen fysiek letsel is, doet dit toch zeer. Ook kun je niet werken als je in een revalidatiecentrum verblijft. Je hebt al je tijd en energie nodig om te revalideren. Hierdoor loop je inkomsten mis. Dit zijn twee voorbeelden van kostenposten die meegerekend kunnen worden in de schadevergoeding. Deze schadevergoeding zal betaald moeten worden door de aansprakelijke partij.

Hulp van SAP letselschade advocaten

Als je door een ongeluk in en revalidatiecentrum terecht komt, wil je al je energie kunnen steken in je herstel. Iedere letselschade advocaat van SAP begrijpt dit. Daarom zal hij of zij er alles aandoen om zoveel mogelijk zorgen weg te nemen en veel van het werk uit handen te nemen. Als je contact opneemt met SAP word je teruggebeld door een letselschade advocaat. Dit eerste contact is altijd vrijblijvend en gratis. In dit gesprek wordt gekeken naar de mogelijkheden die er zijn.