Gratis hulp bij letselschade

Gratis hulp bij letselschade

Op de website van SAP Letselschade Advocaten lees je wel eens dat wij 100 % gratis advies verlenen. Dat klopt natuurlijk als een bus: het eerste advies is steeds gratis en vrijblijvend. Vaak gaat daar een intake gesprek aan vooraf. Maar wist je dat ook het verdere verloop van de procedure mogelijks 100 % gratis is? We leggen het voor je uit.

Vergoeding voor belangenbehartiger

Een gratis letselschade advocaat? Kan dat echt? In Nederland is het zo dat de kosten voor de belangenbehartiger ook een schadepost vormen. Dat wil zeggen dat we die kosten ook kunnen verhalen bij de aansprakelijke partij (of zijn verzekeraar). Of een derde al dan niet aansprakelijk is, is afhankelijk van de concrete feiten. Tijdens een intake gesprek kunnen we daar vaak al een eerste beoordeling over maken. Indien de aansprakelijkheid niet vaststaat, communiceren we helder over het kostenplaatje. Hoe dan ook is een van de eerste stappen het bekomen van een erkenning van aansprakelijkheid, al dan niet via een deelgeschilprocedure. Zelfs wanneer de andere partij niet aansprakelijk is, kunnen we zo heel vaak de kosten beperken. Bovendien kijken wij voor jou na of je al dan niet in aanmerking komt voor de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand. Is de aansprakelijkheid van de andere partij een uitgemaakte zaak of erkent de andere partij zijn of haar aansprakelijkheid? Dan krijg je inderdaad 100% gratis advies!

Voorschotten maar geen facturen

Tijdens het eerste intake gesprek kunnen we een begroting maken van de eventuele kosten. Vaker wel dan niet kunnen we onze cliënten meedelen dat ze helemaal geen kosten hoeven te verwachten. Zelfs een factuur zullen ze dan niet zien. Dat is zo omdat we de kosten dan meteen kunnen verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Terwijl wij voor jou voorschotten regelen op de latere schadevergoeding, geven we jou ook alle rust om op eigen tempo te helen. Met vervelende facturen vallen we jou dus niet lastig. Kortom: laat de kosten voor een advocaat nooit een drempel zijn. Integendeel, een advocaat kan een maximale schadevergoeding voor jou bekomen. Twijfel je toch? Kom er dan gewoon over spreken. Meer weten over de kosten van een advocaat? Bekijk dan zeker deze vlog.