Wie betaalt het eigen risico bij een bedrijfsongeval?

Wie betaalt het eigen risico bij een bedrijfsongeval?

Wanneer er een ongeval plaatsvindt op de werkvloer, wordt dit een bedrijfsongevalgenoemd, ook wel bekend als een arbeidsongeval. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een arbeidsongeval wanneer een werknemer zich tijdens zijn werkzaamheden bezeerd aan een gevaarlijke machine. Het slachtoffer kan door het ongeval letsel oplopen. Zo kan de werknemer door de machine verwondingen oplopen of zijn hand beknellen. Het opgelopen letsel kan schade teweegbrengen. Dit wordt ook wel letselschade genoemd. Letsel leidt bijvoorbeeld vaak tot medische kosten, reiskosten van en naar ziekenhuis en inkomensverlies. In geval van medische kosten moet het slachtoffer wellicht het eigen risico van zijn zorgverzekering aanspreken. Voor zulke kosten kan het slachtoffer zijn of haar werkgever aansprakelijk stellen.

Wie betaalt de kosten?

Het slachtoffer kan van zijn of haar werkgever een schadevergoeding vorderen. Dit betekent dat, indien deze vordering succesvol is, de werkgever de opgelopen letselschade zal vergoeden. Werkgevers beschermen zich hier doorgaans tegen door een bedrijfsongevallenverzekering af te sluiten. Dit betekent dat de verzekeraar de kosten van eventuele arbeidsongevallen vergoedt. Het is dus zaak om een bedrijfsongeval spoedig te melden bij de werkgever. Hoeveel smartengeld kunt u krijgen na een bedrijfsongeval. Laat u hier zorgvuldig voorlichten. Onze specialisten staan u graag vrijblijvend te woord.

Lees ook:

Wat is een bedrijfsongeval? Wat kost een bedrijfsongeval? Wat valt er onder een bedrijfsongeval? Wanneer moet een werkgever een bedrijfsongeval melden? Is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval? Bedrijfsongeval, wat nu? Bedrijfsongeval, wie verhaalt de kosten? Wanneer is het een bedrijfsongeval? Hoeveel smartengeld krijg je na een bedrijfsongeval? Hoe te handelen na een bedrijfsongeval? Hoeveel schadevergoeding na een bedrijfsongeval of ongeluk? Hoeveel bedrijfsongevallen zijn er per jaar? Wie betaalt de kosten bij een bedrijfsongevallenverzekering? Welke schade vergoedt een bedrijfsongevallenverzekering?
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down