Lopen mannen of vrouwen meer risico op een bedrijfsongeval

Wat valt er onder een bedrijfsongeval?

De Arbeidsomstandighedenwet (beter bekend als de Arbowet) definieert bedrijfsongeval als een gebeurtenis op het werk of tijdens werktijd die rechtstreeks schade veroorzaakt aan de gezondheid. De naam doet misschien anders vermoeden, maar het gaat niet enkel om ongevallen in bedrijven: bedrijfsongevallen kunnen ook plaatsvinden op locatie of bij het werken aan de weg. Zelfs op weg van en naar het werk kan er sprake zijn van een bedrijfsongeval.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

In de meeste gevallen kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden voor de opgelopen letselschade. Dit betekent dat de werkgever de schade en  kosten van het bedrijfsongevalmoet vergoeden. Bent u ook slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval? Het is dan raadzaam om de hulp van een letselschade advocaat in te schakelen. Een advocaat inventariseert en berekent de opgelopen schade, en stelt vast welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Een letselschade advocaat staat het slachtoffer bij gedurende het hele schadevorderingsproces.

Wat is een bedrijfsongeval? Bedrijfsongeval, wie verhaalt de kosten?

Lees ook:

Wat is een bedrijfsongeval? Wat kost een bedrijfsongeval? Hoeveel bedrijfsongevallen zijn er per jaar? Wanneer moet een werkgever een bedrijfsongeval melden? Is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval? Bedrijfsongeval, wat nu? Bedrijfsongeval, wie verhaalt de kosten? Wanneer is het een bedrijfsongeval? Hoeveel smartengeld krijg je na een bedrijfsongeval? Hoe te handelen na een bedrijfsongeval? Hoeveel schadevergoeding na een bedrijfsongeval of ongeluk? Wie betaalt het eigen risico bij een bedrijfsongeval? Wie betaalt de kosten bij een bedrijfsongevallenverzekering? Welke schade vergoedt een bedrijfsongevallenverzekering?