Bedrijfsongeval Utrecht: welke stappen dien ik te ondernemen?

Bedrijfsongeval Utrecht: welke stappen dien ik te ondernemen?

De Utrechtse economie is veelzijdig, net als haar inwoners. De tewerkstelling in uiteenlopende sectoren brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Het stijgend aantal bedrijfsongevallen is niet alleen een Nederlands gegeven, maar is ook representatief voor de Utrechtse arbeidsmarkt. Word je het slachtoffer van een bedrijfsongeval te Utrecht? Dan staat SAP Letselschade Advocaten jou graag bij. Gelegen te Amersfoort, op een boogscheut van Utrecht, doen wij niet alleen een vooronderzoek maar stellen wij de werkgever ook aansprakelijk, begroten we de schadevordering, voeren we onderhandelingen met de verzekeraar en procederen we indien nodig. Hierbij staat één constante centraal: een maximale schadevergoeding voor het slachtoffer.

Aansprakelijk stellen werkgever

Uit onze praktijkervaring weten we dat de werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval. Indien dat zo is, zal het dan ook diens verzekeraar zijn die de kosten voor de letselschade advocaat dient te vergoeden. Tijdens een eerste vrijblijvend intake gesprek kunnen we een en ander voor jou nagaan. Uiteraard gaan wij nadien over naar de aansprakelijkstelling om de verjaringstermijn te stuiten.

Regel voorschotten en begroten schadevordering

Er kan enige tijd verstrijken tussen de eerste aansprakelijkstelling en de uiteindelijke betaling van de schadevergoeding. Omdat er in de tussentijd ook al heel wat kosten zullen ontstaan, zullen wij de verzekeraar steeds om voorschotten vragen. Op die manier kan je op korte termijn die kosten blijven dekken. Nadien zullen wij overgaan tot de concrete begroting van de schadeclaim. Hierbij hebben wij oog voor alle schadeposten. Indien nodig verwijzen we door naar deskundigen en schakelen wij onze rekenkundigen in om uitgebreide berekeningen te maken met betrekking tot de eventuele toekomstschade.

Onderhandelingen met verzekeraar

Soms zal de verzekeraar akkoord gaan met onze eerste vordering. Zelden is dat echter het geval. Verzekeraars willen immers niet automatisch akkoord gaan met hoge schadevorderingen. Hier voeren wij billijke onderhandelingen en proberen wij tot een eerlijke overeenkomst te komen, zonder aan de rechten van de cliënt te toornen. Wij proberen de verzekeraar dan ook steeds te overtuigen met rake argumenten en waterdichte rapporten en bewijsstukken. Lukt het echt niet om tot een overeenkomst te komen? Dan zullen wij het niet nalaten om een (deelgeschil)procedure op te starten. Die procedurele slagkracht is dan ook het grote voordeel van een letselschade advocaat. Neem contact op met SAP Meer weten over onze diensten? Leer ons dan kennen tijdens een eerste vrijblijvend intake gesprek op ons kantoor te Amersfoort. Hier bespreken we de mogelijkheden en doen we de verdere stappen uit de doeken.