Schadeclaim indienen Utrecht

Schadeclaim indienen Utrecht

Slachtoffer geworden van een verkeersongeval te Utrecht? Dan is het belangrijk om de schade te verhalen bij de aansprakelijke partij. Hoe je dat doet en waar je op moet letten? SAP Letselschade Advocaten legt het voor jou uit.

Zorg voor een waterdicht dossier

De tegenpartij kan de aansprakelijkheid erkennen, maar dat zal niet automatisch het geval zijn. Daarom zorg je vooraf maar beter voor een waterdicht dossier. Ging het om een verkeersongeval? Neem dan foto’s, noteer de contactgegevens van getuigen en zorg ervoor dat het Europees Aanrijdingsformulier correct werd ingevuld.

Stel de tegenpartij eerst aansprakelijk

Vooraleer je de feitelijke schadeclaim kan indienen, zal je de andere partij eerst aansprakelijk moeten stellen. Best doe je dat steeds via een aangetekende brief. In dat geval moet de tegenpartij zijn handtekening plaatsen voor ontvangst en ontvang je altijd een verzendbewijs. Voor een aangetekende brief dien je steeds langs te gaan op het Postkantoor. Hiervoor kan je te terecht in een van de verschillende postkantoren in de binnenstad. Erkent de tegenpartij vervolgens de aansprakelijkheid? Dan kan de verdere afhandeling van de schadeclaim van start gaan. In het andere geval zullen eventuele gerechtelijke stappen dienen te volgen.

Wacht de medische eindsituatie af

Wees niet te snel bij het indienen van jouw uiteindelijke schadeclaim maar wacht steeds de medische eindsituatie af. Pas dan krijg je immers inzicht van de toekomstschade. Stelt de verzekeraar vroeger een afwikkelingsovereenkomst voor? Ga daar dan nooit op in. Vraag overigens ook in andere gevallen vooraf een second opinion bij een advocaat.

De eindafwikkeling van de schadeclaim

Na het optreden van de medische eindsituatie kan je de uiteindelijke schadeclaim indienen. Hierin heb je aandacht voor zowel de materiële als de immateriële schade, verantwoord je de begroting van de schadeposten en neem je natuurlijk ook de toekomstschade op. Mogelijks zal de verzekeraar meteen akkoord gaan, mogelijks zal er een tegenvoorstel volgen. Ga niet zomaar in op dat tegenvoorstel: ook voor verzekeraars is betalen immers geen hobby.

Schadeclaim indienen Utrecht? Kies voor een letselschade advocaat

Bovenstaand overzicht toont aan dat het indienen van een schadeclaim niet eenvoudig is. Vooral de begroting van de schade is echt specialistenwerk. Althans als je het hoogst haalbare resultaat wenst te bereiken. Schakel daarom steeds de hulp in van een letselschade advocaat. Indien de andere partij aansprakelijk is voor de schade, zal die partij de rechtsbijstand dienen te vergoeden. Voor jou werkt die advocaat dan ook gratis. Ten noordoosten van Utrecht bevindt zich het kantoor van SAP Letselschade Advocaten. Uiteraard kunnen ook wij voor Utrechtse cliënten schadeclaims indienen en afhandelen. Hierbij staat het hoogst haalbare resultaat altijd centraal.