Gratis hulp bij letselschade door een verkeersongeval: hoe en waar?

Gratis hulp bij letselschade door een verkeersongeval: hoe en waar?

Wanneer je letselschade oploopt ten gevolge van een verkeersongeval ligt de focus op de eerste plaats bij het herstelproces. Zowel op fysiek als mentaal vlak kan je de nodige klappen gekregen hebben. Toch kan ook dat niet blijven duren: juridische, verzekeringstechnische en praktische zaken zullen zich al snel opdringen. Dat alles in een periode waar je dat echt niet gebruiken kan. Terwijl de kosten zich opstapelen ga je op zoek naar hulp, liefst gratis bovendien. Waar kan je die hulp vinden en hoe zit dat juist? SAP Letselschade Advocaten helpt jou alvast verder.

Het Juridisch Loket

Lang niet alleen de online website van het Juridisch Loket biedt extra informatie met betrekking tot juridische disputen. Tegen betaling kan je ook telefonisch advies krijgen. Bovendien kan je ook gratis juridisch advies ontvangen wanneer je aan de inkomensvereisten voldoet. In dat geval moet je wel langsgaan tijdens het inloopspreekuur. Voor ingewikkelde vragen zal er soms onvoldoende tijd zijn. In zo’n gevallen kan je, althans als je voldoet aan de voorwaarden zoals de Wet op Rechtsbijstand ze aangeeft, ook een afspraak maken met de jurist. Bij een hoog vermogen of een te hoog inkomen is deze piste dan ook geen optie en word je doorverwezen naar een letselschade advocaat.

Initiatieven door de eigen gemeente

Diverse gemeenten bieden ook allerhande juridische diensten aan. Zo kan je bij sommige gemeenten langsgaan bij de sociaal raadslieden. Zij bieden dan gratis informatie en advies of helpen bij het opmaken van een juridisch document. Ook kan je in sommige gemeenten zogenaamde rechts- of wetswinkels terugvinden. Hier vind je dan vrijwilligers die eveneens gratis juridisch advies aanbieden. Het betreft heel vaak rechtenstudenten. Informeer bij de gemeente of dergelijke initiatieven al dan niet aangeboden worden.

Rechtsbijstandverzekering

Beschik je over een eigen rechtsbijstandverzekering? Dan zal je, conform de polisvoorwaarden, eveneens beroep kunnen doen op gratis juridische bijstand. Vaak zal de verzekeraar doorverwijzen naar eigen juristen of advocaten. Je hoeft echter geen beroep te doen op de door hen aangeraden personen. Indien je overgaat tot een administratieve of juridische procedure heb je immers ook gewoon een vrije advocaatkeuze. Vooral indien de verzekeraar van de tegenpartij ook de eigen verzekeraar is, zal dat een aanrader zijn. Lees wel goed de polisvoorwaarden door. Soms worden de kosten voor externe advocaten nog steeds ingeperkt.

Gratis hulp bij SAP Letselschade Advocaten

Bij SAP Letselschade Advocaten kan je hoe dan ook altijd gratis terecht voor een advies met betrekking tot de slaagkansen van jouw zaak. Indien blijkt dat een andere partij aansprakelijk is voor de geleden schade, zal je ook gratis hulp en ondersteuning ontvangen. Het is immers zo dat de aansprakelijke partij jouw schade dient te vergoeden. Onder die schade vallen dan ook de juridische kosten. Zelfs wanneer de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandsverzekering strikte beperkingen opleggen, kan je bij SAP Letselschade Advocaten dus nog steeds van gratis juridische en procedurele bijstand genieten. Of gratis bijstand ook voor jou een mogelijkheid is? Kom langs voor een vrijblijvend en gratis intake gesprek waarbij we de mogelijkheden samen met jou bekijken.
Reactie plaatsen