Waarom kiezen voor een second opinion bij letselschade?

Waarom kiezen voor een second opinion bij letselschade?

Bij een letselschadegeval leg je alle bonnetjes mooi voor aan de verzekeraar. Uiteindelijk zal er een voorstel volgen met betrekking tot de schadevergoeding. Zo’n voorstel hoeft lang niet altijd het beste voorstel te zijn. Een second opinion kan immers in een rechtvaardigere schadebegroting resulteren. Een eerlijke schadevergoeding is immers belangrijk, uiteindelijk ben jij het slachtoffer. Bij SAP Letselschade Advocaten kan je steeds terecht voor het verkrijgen van een second opinion. Waarom dat interessant kan zijn? Wij leggen het voor jou uit.

De meerwaarde van een letselschade advocaat

Vaak nemen wij zaken over van letselschade juristen. Een letselschade jurist is immers geen advocaat en kan bijvoorbeeld niet zomaar procederen. Hierdoor kunnen wij niet alleen extra druk uitoefenen, maar ook effectief resultaten bereiken. Vaak ook een stuk sneller dan de jurist die maar blijft talmen bij de onderhandelingen. Ook beschikken wij over medische experts en deskundigen die bijvoorbeeld de psychische schade beter in kaart kunnen brengen. Dat heeft op zijn beurt invloed op de uiteindelijke smartengeldvergoeding. Had je dat maar geweten … Vooraleer je met andere woorden overgaat tot de ondertekening van de schadevaststellingsovereenkomst, leg je een en ander maar beter voor aan een second opinion letselschade advocaat. Weet: als het gaat om een rechtvaardige begroting, zullen ook wij dat in alle eerlijkheid aangeven. Enkel voordelen, dus!

Vertrouw niet zomaar op de rechtsbijstandsverzekeraar

Mogelijks beschik je over een rechtsbijstandverzekering die jou zal doorverwijzen naar een interne jurist die de letselschadezaak verder zal afhandelen. Laat dat nu net een van de voordelen zijn van die verzekering. Soms kan dat echter ook aanleiding geven tot enkele kritische vragen. Wat als de letselschadeverzekeraar toevallig ook de verzekeraar is van de aansprakelijke partij? Is er dan geen sprake van belangenvermenging en moet je dan niet vrezen voor een lagere schadevergoeding? Via een second opinion kan je die kopzorgen wegnemen. Overigens heb je bij een rechtsbijstandsverzekeraar, onder bepaalde voorwaarden, steeds het recht om ook een externe advocaat te raadplegen. Het hoeft jou dus niks te kosten, hoewel het hoe dan ook de aansprakelijke partij is die uiteindelijk de juridische schade dient te vergoeden.

Hoe verloopt de second opinion?

Indien gewenst gaan wij uiteraard uiterst discreet te werk. Mogelijks heb je immers liever dat jouw belangenbehartiger niet weet dat je ‘twijfelt’ aan zijn voorbereidingswerken. Wij gaan na of we een beter resultaat kunnen bereiken en overleggen onze bevindingen steeds met jou, uiteraard in een vertrouwelijke sfeer. Op basis van dit vertrouwelijk gesprek ben je nog steeds vrij om al dan niet over te stappen naar SAP Letselschade Advocaten. Wens je een second opinion te verkrijgen in jouw letselschadezaak? Neem dan even contact met ons op en vraag naar een gratis intakegesprek. Wij bekijken dan snel of een beter resultaat al dan niet tot de mogelijkheden behoort. Zo kan jij alvast op beide oren slapen.