Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad

Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad (KID) 

In het verleden zijn veel fouten gemaakt bij Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad. Denk aan de fertiliteitsartsen die hun patiënten insemineerden met hun eigen zaad, of aan klinieken die door een slechte administratie veroorzaakten dat donoren veel te veel donorkinderen kregen. In dat laatste geval is soms ook nog eens niet te achterhalen van welke donor een donorkind afkomstig is.

Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad (KID) 

In het verleden zijn veel fouten gemaakt bij Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad. Denk aan de fertiliteitsartsen die hun patiënten insemineerden met hun eigen zaad, of aan klinieken die door een slechte administratie veroorzaakten dat donoren veel te veel donorkinderen kregen. In dat laatste geval is soms ook nog eens niet te achterhalen van welke donor een donorkind afkomstig is.

Stamboom

Recht op zorgvuldige behandeling door een kliniek

Als gevolg van Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad kunnen dan ook veel juridische vragen ontstaan. Zo kan een donorkind de identiteit van de donorvader willen weten of kan een kliniek afspraken met een moeder of een donor schenden. Ouders, kinderen en donoren hebben het recht op een zorgvuldige behandeling door een kliniek. Als deze kliniek afspraken schendt of geen goede zorg levert, handelt de kliniek in strijd met de wet en internationale verdragen. 

Ruime ervaring

SAP Advocaten heeft ervaring met deze kwesties en kan u hierin bijstaan. Zo stond SAP Advocaten in 2010 een stel bij. Het zaad van twee donoren bleek verwisseld. Oud-SAP advocaat Martin de Witte heeft een lesbisch stel bijgestaan dat het slachtoffer werd van een zaadverwisseling. Ook staat SAP Advocaten een donorkind bij, dat via de rechter wil achterhalen wie haar donorvader is. Naast dat SAP opkomt voor donorkinderen, staan wij ook ouders van donorkinderen bij, die een conflict hebben met een fertiliteitskliniek.

In de media

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.