Val jij op?!

Maandag 17 oktober klonk het startsein van de jaarlijkse fietsverlichtingsactie van de ANWB: ‘Zet je licht aan!’

Bij SAP zien we een hoop verkeersongelukken voorbij komen. Hierdoor weten we ook heel goed wat voor impact zo’n ongeluk kan hebben. Uit cijfers van de ANWB blijkt dat een derde van de jongeren zonder fietsverlichting fietst. Daarom is hun actie nog steeds hard nodig. Als letselschade advocaten kunnen we dan niet achterblijven. Toen we erachter kwamen dat je mee kunt doen met de fietsverlichtingsactie hebben we dan ook direct een actiepakket opgehaald. Bij ons voor de deur wordt nu iedereen eraan herinnerd om zijn licht aan te zetten!

Fietsen zonder licht

Fietsen zonder verlichting vergroot de kans op een ongeval. Je bent natuurlijk minder zichtbaar voor andere weggebruikers. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat je zonder licht zelf ook minder ziet? De kans is hierdoor groter dat je pas op het laatste moment die overstekende egel ziet en moet uitwijken. Of je mist een fietspaaltje, die zelfs in daglicht al magneten blijken te zijn voor ongelukken. Een glijder is dan snel gemaakt.

De ‘gewone’ fietsongelukken

Van alle verkeersongelukken komen gewone fietsers het vaakst met letsel op de spoedeisende hulp terecht. Met gewone fietsers worden fietser bedoeld die op een niet-elektrische stadsfiets rijden. Dus geen wielrenners of mountainbikers. Het meest opgelopen letsel bij zo’n ongeluk is een breuk. Vooral gebroken polsen, schouders en ellenbogen komen veel voor. Na breuken is er vaak sprake van oppervlakkig letsel of licht hersenletsel.

Help jij mee?

Wil jij ook de ANWB ook helpen in deze actie? Haal tot 14 november een tagpakket op in een van de ANWB-winkels en laat jouw buurt zien hoe belangrijk goede fietsverlichting is!

Ben je zelf het slachtoffer geworden van een verkeersongeluk? Vertel ons vrijblijvend je verhaal en een letselschade advocaat neemt gratis contact met je op. Samen kijken we wat we voor jou kunnen betekenen.Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.