Hart van Nederland: OM eist drie jaar cel tegen borstendokter Rock G.
20 november 2017 
in 2017

Hart van Nederland: OM eist drie jaar cel tegen borstendokter Rock G.

Tegen de Haagse ‘borstendokter’ Rock G. is begin deze maand in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook eist het Openbaar Ministerie dat hij de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten in binnen- en buitenland.

De 58-jarige G. staat voor het gerechtshof in Den Haag terecht voor onder meer mishandeling en verminking van meerdere patiënten die voor cosmetische ingrepen naar zijn Citykliniek in Den Haag kwamen. In totaal hebben 121 voormalig patiënten zich sinds 2008 gemeld. Tien zaken zijn tijdens het proces behandeld. Lees hier hoe G. het leven van zijn patiënten geruïneerd heeft.

Sommige voormalig patiënten ondervinden nu, bijna tien jaar later, nog altijd hinder. Ze hebben meerdere hersteloperaties achter de rug, hebben nog altijd dagelijks pijn en de klachten zijn waarschijnlijk blijvend. Zie hier voor meer informatie over het medisch tuchtrecht.

Drie jaar geleden oordeelde de rechter dat de in Suriname geboren G. fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. Het Openbaar Ministerie had ook toen drie jaar cel geëist en ging tegen de vrijspraak in beroep. N.a.v. deze zaak berichtten wij al eerder over Rock G.

G. voerde zijn borstvergrotingen uit met een ‘mamma-navigator’: een experimenteel apparaat, zonder de vereiste Europese certificaten, dat vergeleken kan worden met een flinke kitspuit. De advocaat-generaal vertelde het hof dat ze een vergelijkbaar apparaat had gevonden bij de bouwmarkt.

Voor het hoger beroep zijn drie zittingsdagen uitgetrokken. De uitspraak is waarschijnlijk ergens deze week.

Klik hier voor de uitzending van Hart van Nederland. Onze advocaat Ineke Roelandschap staat de slachtoffers bij en vertelt in de uitzending over de zaak.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.