Arbeidsongevallen: Wie gaat de schade betalen?
15 augustus 2008 

Arbeidsongevallen: Wie gaat de schade betalen?

In 2004 hebben naar schatting 85.000 arbeidsongevallen plaatsgevonden met letsel en verzuim als gevolg. Naar schatting zijn 3.200 slachtoffers van een arbeidsongeval na behandeling op de afdeling Spoedeisende Hulp opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal arbeidsongevallen met dodelijke afloop bedroeg in 2004 83. Dit zijn bijna 2 doden, ruim 60 ziekenhuisopnamen en ruim 1.600 verzuimongevallen per week (Monitor Arbeidsongevallen in Nederland 2004).

Hoewel het aantal arbeidsongevallen na 2004 daalt, is elk ongeval er een teveel. Zo ook het ongeval dat Jan de Vries overkwam op de bouwplaats waar hij werkte. Tijdens de inspectie van een installatie viel hij plotseling in een gat, waardoor hij zijn rechterenkel verbrijzelde. Hij moest revalideren maar raakte toch arbeidsongeschikt.
Al snel merkte hij dat zijn inkomen daalde. Zijn toeslagen voor overwerk en ploegendienst liep hij ook mis. Zijn auto moest worden aangepast en hij moest op zoek naar ander werk. Lopen op bouwplaatsen kon niet meer. Hij viel daardoor ook in een financieel gat.

Wie gaat de schade betalen? Hij zelf of zijn werkgever? Hoe zit dat eigenlijk?

Het is belangrijk om zo snel mogelijk juridisch advies bij ons in te winnen als u iets dergelijks is overkomen. U heeft meer rechten dan u denkt!

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.