Telegraaf: Standaardschadevergoeding voor nabestaanden
18 juli 2014 

Telegraaf: Standaardschadevergoeding voor nabestaanden

Nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne hebben recht op een standaardschadevergoeding van 114.000 euro. Ze kunnen de vergoeding claimen bij de reisorganisator of de vliegtuigmaatschappij. Dat het vliegtuig waarschijnlijk is neergeschoten, maakt voor de schadevergoeding niet uit. Letselschadeadvocaat Martin de Witte heeft dat vrijdag laten weten naar aanleiding van de ramp.

Hij adviseert mensen om zich goed te laten informeren. „Schadevergoeding kan helpen bij de verwerking en is daar ook voor bedoeld”, reageerde hij.
Als de schade boven de 114.000 euro uitkomt moet die worden berekend en kan er nog discussie ontstaan, aldus de advocaat. Hij regelde eerder schadevergoeding voor nabestaanden en slachtoffers van de ramp met het toestel van Turkish Airlines bij Schiphol en van de crash van een Airbus met veel Nederlanders in Tripoli.
De Witte noemt het heel goed maar ook gebruikelijk dat Malaysia Airlines al een voorschot van 5000 dollar heeft toegezegd aan de nabestaanden.

bron Telegraaf 18 juli 2014

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.