PIP implantaten? Meld u nu aan voor een schadevergoeding
10 januari 2014 
in Blog

PIP implantaten? Meld u nu aan voor een schadevergoeding

SAP vordert schade in Frankrijk van TÜV Rheinland

Op 14 november 2013 veroordeelde de Franse rechtbank het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland tot het betalen van een schadevergoeding aan vrouwen die borstimplantaten van het Franse merk PIP kregen. De Franse rechter oordeelde dat het keuringsbedrijf heeft gefaald in haar verplichting om de producten te controleren. Aan vrouwen die reeds betrokken waren bij deze procedure werd een voorschot op de schade toegekend van €3.000,-. Daarnaast is er een deskundige aangewezen om per slachtoffer te beoordelen of er recht bestaat op een hogere schadevergoeding. Bovendien heeft de rechter geoordeeld dat ook patiënten van buiten Frankrijk in aanmerking kunnen komen voor schadevergoeding.

SAP advocaten werkt samen met een Frans advocatenkantoor dat nauw betrokken is bij de procedure tegen TÜV in Frankrijk.  SAP advocaten kan voor alle Nederlandse vrouwen (tussen de 1000 en 1400) die schade hebben geleden door PIP implantaten schade vorderen. Dit zal plaatsvinden in een procedure tegen TÜV bij de Franse rechtbank.

Zij kunnen vergoeding vorderen van medische kosten die zij hadden als gevolg van de PIP implantaten (heroperatie of andere medische onkosten), maar mogelijk ook smartengeld (vergoeding voor aangedaan leed) en juridische kosten voor het verhalen van hun schade. Per geval moet de schade beoordeeld worden door een expert in Frankrijk.

Hebt u schade geleden als gevolg van PIP implantaten of wilt u meer informatie? Bel of mail even met SAP advocaten.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.