NOS: 'Borstendokter' moet jaar cel in, slachtoffers 'heel erg blij'
30 november 2017 
in 2017

NOS: 'Borstendokter' moet jaar cel in, slachtoffers 'heel erg blij'

Vandaag deed het Gerechtshof Den Haag uitspraak in de zaak van verdachte Rock G. (ook wel de borstendokter genoemd).

Rock G. is vandaag veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 voorwaardelijk. Ook heeft hij een proeftijd van 3 jaar opgelegd gekregen, met de bijzondere voorwaarde dat hij tijdens deze proeftijd geen medische handelingen in binnen- en buitenland mag verrichten. Ook hebben de slachtoffers een schadevergoeding toegekend gekregen.

Onze advocaat Ineke Roelandschap staat de slachtoffers bij. Voor de slachtoffers is de veroordeling een stukje erkenning voor het onrecht en het leed dat hen is aangedaan. Helaas zullen zij wel met de blijvende gevolgen moeten leren leven, dus echt afsluiten is voor hen niet mogelijk.

Vanavond wordt onder andere in de uitzending op TV West om 17:30 uur, en om 18:00 uur in Hart van Nederland op SBS 6 aandacht geschonken aan deze zaak.

Tegen de Haagse ‘borstendokter’ Rock G. werd begin deze maand in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook eiste het Openbaar Ministerie dat hij de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten in binnen- en buitenland. Klik hier voor de uitzending van Hart van Nederland, waarin onze advocaat Ineke Roelandschap al eerder vertelde over de zaak.

 

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.