Nabestaanden Tripoli-ramp slachtoffers van opstand Libië
25 februari 2011 

Nabestaanden Tripoli-ramp slachtoffers van opstand Libië

AMSTERDAM/AMERSFOORT – Nabestaanden van de vliegramp in Tripoli, waarbij vorig jaar mei 71 Nederlanders om het leven kwamen, verkeren in grote onzekerheid door de chaos in Libië. De bloedige opstand frustreert het onderzoek naar de crash ernstig.

Nabestaanden vrezen misschien nooit achter de oorzaak van de vliegramp te komen. Ook zijn ze bang dat ze het verlies van dierbaren niet kunnen verhalen op Afriqiyah Airways, dat eigendom is van de Libische overheid. Dit meldt het AD.

Ongewis
De advocaten van nabestaanden krijgen hierover veel vragen. ,,Ik vermoed dat het onderzoek volledig stil ligt,” zegt Sander de Lang van SAP Advocaten.

Bovendien is de toekomst van Afriqiyah Airways ongewis. ,,Daarom gaan we nu de verzekeraar van Afriqiyah aansprakelijk stellen,” zegt Maartje van den Steenhoven van Beer Advocaten.

,,Als Afriqiyah het loodje legt, kunnen we nabestaanden via de verzekeraar in elk geval zekerheid bieden.”

Mede om die reden stellen de advocaten ook de reisorganisaties Kras en Stip, bij wie 62 Nederlanders hadden geboekt, aansprakelijk.

Kort geding
Nabestaanden willen desnoods een kort geding aanspannen tegen de Libische staat. ,,Als we niks meer horen uit Libië gaan we in Nederland procederen. Dan moeten ze wel met iets komen,” zegt hun advocaat Bob van der Goen.

Libië zwijgt nog steeds over de voortgang van het onderzoek.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.