Opnieuw homogerelateerd geweld: 24-jarige Amsterdammer zwaar mishandeld
08 januari 2018 
in 2018

Opnieuw homogerelateerd geweld: 24-jarige Amsterdammer zwaar mishandeld

Afgelopen weekend werd Amsterdammer Xeverio zwaar mishandeld toen hij de metro verliet. Het ging om een zogenaamde homomishandeling. In de metro werd er al ‘homo’ en ‘boeler’ (Surinaams voor homo) naar Xeverio geroepen. Drie jongeren van rond de 25 jaar achtervolgden de jongen vervolgens toen hij de metro uitstapte.

Als Xeverio de metro verlaat en weer boven de grond is, loopt hij stevig door op weg naar een feestje. Maar dan wordt hij uit het niets tegen de grond geschopt en krijgt hij enkele vuistslagen in zijn gezicht. Daarna springen de jongens op Xeverio die inmiddels weerloos op de grond ligt. Ook dwingen ze hem zijn horloge, tas en armband af te staan. De armband zit echter te vast om Xeverio’s pols waarna de jongens hem met een baksteen tegen zijn hoofd slaan. Hierna maken de belagers zich snel uit de voeten.

Xeverio zit dan al onder het bloed en ziet niks meer. Zijn telefoon functioneert niet meer omdat het apparaat nat is geworden van het vele bloed. Pas als het bloed is opgedroogd kan hij de politie bellen. De agenten en een ambulance zijn snel ter plaatse waarna Xeverio naar het ziekenhuis wordt gebracht.

Zijn ouders treffen hem diezelfde avond badend in het bloed aan in het ziekenhuis. Xeverio blijkt ‘slechts’ een hersenschudding te hebben. Het leed van hersenletsel is hem gelukkig bespaard gebleven. Inmiddels gaat het iets beter met de 24-jarige Amsterdammer, al heeft hij nog steeds veel hoofd- en spierpijn. De mentale wonden zijn naar eigen zeggen groter.

Aangifte

Gisteren heeft Xeverio samen met zijn ouders aangifte gedaan van mishandeling en beroving. Er is een goede kans dat de daders worden gepakt omdat ze op de avond van de mishandeling met de gestolen pinpas hebben gepind bij een snackbar. De camerabeelden zijn al opgevraagd door de politie.

Volgens de Amsterdamse politie is het nog niet zeker dat het gaat om homogerelateerd geweld. Ze gaan eerst uit van een ‘gewone’ beroving. Maar natuurlijk is het mogelijk dat uit nader onderzoek een andere conclusie naar voren komt.

In Amsterdam werd op Nieuwjaarsdag ook al een homoseksuele man mishandeld. De 22-jarige man werd uitgescholden voor ‘kankerhomo’ en tegen de grond geslagen waardoor hij zijn twee voortanden verloor. De oom van het slachtoffer heeft op social media een oproep gedaan omdat hij graag in gesprek wil met de daders.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.