Elsevier: Standaard schadevergoeding 144.000 euro nabestaanden MH17
21 juli 2014 

Elsevier: Standaard schadevergoeding 144.000 euro nabestaanden MH17

De nabestaanden van slachtoffers uit het neergehaalde vliegtuig MH17 kunnen een standaardschadevergoeding claimen van 144.000 euro. Het maakt voor de hoogte van de uitkering niet uit dat het toestel van Malaysia Airlines is neergeschoten.

Dat zegt letselschadeadvocaat Martin de Witte. Hij regelde eerder onder meer de uitgekeerde vergoedingen aan (de naasten van) slachtoffers van de vliegramp van Turkish Airlines, in de polder naast Schiphol.

Voorschot
De oorzaak van het crashen van de MH17 heeft geen invloed voor de hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd, aldus De Witte. Als nabestaanden kunnen aantonen dat zij meer schade hebben geleden, kan het bedrag ter discussie worden gesteld en is eventueel ophoging mogelijk.

Tijdens een persconferentie zegde Huib Gorter van Malaysia Airlines al toe een voorschot van 5.000 dollar (ongeveer 3.700 euro) uit te keren aan nabestaanden voor de kosten die zij direct na de ramp maken.

Onderzoeksteams
Intussen is een team van circa dertig onderzoekers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking In Europa (OVSE) aangekomen op de plek waar het vliegtuig is gecrasht. Vanuit Nederland zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid afreizen naar Oekraïne, om als waarnemer bij het onderzoek van de OVSE op te treden.

Leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing vertrekken vandaag nog om te helpen bij de identificatie van de slachtoffers. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties wil een ‘volledig, diepgaand en onafhankelijk internationaal onderzoek’ naar het neerhalen van MH17.

Bron Elsevier 18 juli 2014

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.