AD: Vragen na rapport MH17
18 september 2014 

AD: Vragen na rapport MH17

Voor nabestaanden van vlucht MH17 brengt het tussenrapport over de vliegramp vooral teleurstelling. De onzekerheid duurt nog zeker een jaar voort. Alle scenario’s en complottheorieën blijven in stand, zegt Sander de Lang (SAP Advocaten). Ook met dit rapport kunnen de Russen zeggen dat het toestel door een raket van een Oekraïens gevechtsvliegtuig is neergehaald.

‘Het is een gedeeltelijke bevestiging van wat we al vermoedden, maar nog niet de bevestiging die nabestaanden willen horen. Het wordt een proces van de lange adem, en dat is voor hen heel vervelend.’ Er verandert ook niks aan de aansprakelijkheidsvraag nu een technisch mankement of een menselijke fout zijn uitgesloten. Malaysia Airlines kan zich beroepen op overmacht. Dan zou het bedrijf alleen een schadevergoeding van 129.200 euro hoeven uit te keren, een verplichting op basis van het Verdrag van Montréal.

De vraag blijft wel waarom andere maatschappijen het luchtruim boven Oost-Oekraïne meden en Malaysia Airlines niet. De Lang: ‘Als blijkt dat ze een verkeerde risico-inschatting hebben gemaakt, hebben ze verwijtbaar gehandeld en vervalt die limiet.’

Lees hier hele artikel

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.