Zwaargewonde fietser krijgt alsnog volledige schade vergoed
15 augustus 2008 

Zwaargewonde fietser krijgt alsnog volledige schade vergoed

Een fietser raakte vorig jaar zwaargewond toen hij bij een fietsersoversteekplaats een kruising overstak en werd aangereden door een automobilist. De verzekeraar van de auto wilde maar de helft van de schade betalen (slechts 50 % aansprakelijkheid erkennen) omdat de fietser geen voorrang had verleend. Toen kwam SAP in actie.

“De fietser kon zich van de aanrijding niets meer herinneren. De politie had een technisch onderzoek gedaan maar de computer met gegevens was gecrasht. We hebben toen zelf onderzoek gedaan door getuigen te horen en een ongevallen analyse te laten verrichten. Dat was een hele goede zet want daaruit bleek dat de automobilist te hard en over een verdrijvingsvlak had gereden en kort daarvoor ook nog eens een andere auto had ingehaald. Uiteindelijk was de verzekeraar het met ons eens dat de volledige schade vergoed moet worden. Mijn cliënt kan zich nu zonder zorgen richten op zijn herstel.”

Wat dit voorbeeld duidelijk maakt is dat je best een verkeersfout mag maken, maar vaak toch recht hebt op een volledige schadevergoeding. Wij weten hoe het zit; dat is ons juridisch vakgebied.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.