'Zieke' school nu onderzocht
21 november 2009 

'Zieke' school nu onderzocht

AD | Onafhankelijk deskundige laat maanden op zich wachten

Amersfoort – Het onderzoek naar het ogenschijnlijk ziekmakende schoolcluster De Laak in Vathorst gaat op 1 december eindelijk van start. Dan moet snel duidelijk worden of de zeven docenten en een aantal leerlingen ziek zijn geworden van het gebouw.

Triest dieptepunt werd bereikt toen vorige week een vijfde docent van De Vuurvogel zich liet overplaatsen naar een andere school van de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs (SPCO). Ouders kregen tijdens haar afscheid van de directie te oren dat zij, net als vier collega’s van De Vuurvogel en twee van De Gondelier, niet meer in het gebouw wensten te werken vanwege gezondheidsklachten. Het vermoeden dat het gebouw de oorzaak van die klachten zou zijn, werd daarbij weer nadrukkelijk uitgesproken. Daarom is de SPCO nu ook bereid leerlingen die klachten hebben eventueel tijdelijk op een andere school onder te brengen. Verschillende ouders klagen dat hun kind onverklaarbare maagklachten heeft of oververmoeid is. Een ouderpaar dat anoniem wil blijven, kiest ervoor een van hun kinderen op een school buiten het SPCO onder te brengen. “Elke dag komt ze thuis met betraande en rode ogen. Ze is constant moe, terwijl ze zou moeten bruisen van energie”.

Twee andere ouderparen met zieke kinderen hebben een gesprek gehad met de directie over de situatie. Komende week wordt beslist of zij naar een andere school gaan. Vlak na de opening in 2005 staken gezondheidsklachten de kop op in het gebouw met scholen en kinderopvang. Er werd voor bijna zeven ton aan het ventilatiesysteem verbeterd, maar omdat de klachten bleven, eiste een docent van De Gondelier een onafhankelijk onderzoek dat in april door de rechter werd toegekend.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.