Zeker 9 fouten in vergunning voor stuntshow met monstertruck in Haaksbergen
15 oktober 2014 

Zeker 9 fouten in vergunning voor stuntshow met monstertruck in Haaksbergen

De gemeente Haaksbergen heeft tenminste negen fouten gemaakt in de vergunning voor het evenement AutoMotorSportief, waarbij het misging met een monstertruck. Dat zegt jurist Norman Smit. Smit stelt dat in een bezwaar tegen de vergunning namens één van de omwonenden van het terrein waar het evenement was. Volgens de jurist is de vergunning niet vooraf gepubliceerd, zijn er te weinig EHBO-medewerkers ingezet en had de aanvrager van de vergunning geen mandaat van de overige bestuursleden van de Stichting Sterevenementen, die het evenement organiseerde.

Gemeente moet ervan leren
Volgens Smit is de mogelijke vervolgstap dat de vergunning vernietigd wordt, waarna de weg vrij is voor juristen en letselschadespecialisten om de gemeente aansprakelijk te stellen. Zijn cliënt heeft bezwaar ingediend omdat hij wil dat in de toekomst de gemeente beter omgaat met het verlenen van dit soort vergunningen.

Volgens Smit is de kwaliteit helaas niet goed van veel evenementenvergunningen, hij heeft inmiddels verschillende vergunningen voor vergelijkbare evenementen opgevraagd bij gemeenten. Smit denkt dat het drama in Haaksbergen wel een aanleiding kan zijn om verbeteringen door te voeren: “Zoals SE Fireworks dat was voor de milieuvergunningen, en de cafébrand in Volendam dat was voor de brandveiligheid, zo hoop ik dat dit drama voor een verbetering kan zorgen van de evenementenvergunningen.”

Gemeenteraad vergadert woensdag
Woensdagavond is er in Haaksbergen een extra vergadering van de gemeenteraad. Daarin wordt voor het eerst gesproken over het monstertruckdrama en is ook de vergunningverlening een onderwerp.

Interview met Norman Smit

Videoreportage over vergunning aanvraag

Bron RTV Oost

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.