Vrouw van Rinie Mulder klaagt politie aan
02 december 2012 

Vrouw van Rinie Mulder klaagt politie aan

UTRECHT – De familie van de doodgeschoten Rinie Mulder gaat de politie aanklagen. De Utrechtse Mulder werd in 2007 door de politie doodgeschoten. De agent die dat deed, beriep zich op noodweer en werd nooit vervolgd. De familie van Mulder zegt dat een schadeclaim geen doel is, maar wel dat de politie haar excuses aanbiedt.

Advocaat Martin de Witte van de familie zegt dat er alle reden is om de politie aan te klagen. HIj stelt dat er van alles mis ging, toen Rinie’s vrouw de politie inschakelde. Ze deed dat, omdat de man ruzie had gekregen met een groep jongeren en belaagd werd. Volgens de advocaat kregen politieagenten de verkeerde informatie en had de motoragent die het dodelijke schot loste zijn communicatiesysteem uitgezet.

In maart vertelden nabestaanden van Rinie Mulder al aan RTV Utrecht dat zij genoeg bewijsmateriaal hadden dat de politie fouten had gemaakt. De familie heeft toentertijd ook een brief aan de agent geschreven met daarin de vraag contact op te nemen zodat zij door konden met hun leven. Die brief is op het bureau afgegeven waar de agent werkt, maar de familie hoorde nooit iets.

Op de dood van Mulder volgden dagenlange rellen in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Dat leidde er zelfs toe dat de wijk door de ME werd afgesloten voor mensen die er niet woonden.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.