Vergunning had nooit mogen worden afgegeven
08 oktober 2014 

Vergunning had nooit mogen worden afgegeven

De vergunning die de gemeente Haaksbergen op 24 september 2014 heeft afgegeven aan de stichting sterevenementen had nooit mogen worden afgegeven. Dat staat in het bezwaarschrift dat vandaag is ingediend door ing. N. Smit van BMD Advies Oost.

De vergunning is niet gepubliceerd. De aanvrager had geen mandaat om de vergunning namens de stichting aan te vragen. Bovendien kan de vergunning niet aan een stichting worden verleend, maar is deze persoonsgebonden. Er heeft geen veiligheidsafweging plaatsgevonden waardoor de gemeente heeft gehandeld in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur.

De locatie was veel te klein en de toeschouwers stonden in de lengterichting van de gecrushte auto’s. De gemeente heeft verzuimd om onderzoek te doen naar de veiligheid van de toeschouwers. Er zijn geen maatregelen voorgeschreven aan de organisatie om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen. Het aantal hulpverleners was onvoldoende en er is geen veiligheidsanalyse gemaakt. De voertuigen reden op het zeer brandbare methanol. Ten slotte heeft de gemeente verzuimd om in de vergunning op te nemen dat er een verzekering moest worden afgesloten door de aanvrager. Dat is noodzakelijk om slachtoffers schadeloos te stellen.

Het doel van het bezwaarschrift is om de vergunning te vernietigen. Dat kan de slachtoffers helpen bij de aansprakelijkheid van de gemeente.

Meer informatie over het bezwaarschrift bij ing. N. Smit van BMD Advies Oost 06-55151489.

BMD Advies Oost maakt deel uit van het schadeteam ongeval Haaksbergen, samen met SAP Letselschade Advocaten en Spinosa Letselschade.

Bekijk hier het bezwaarschrift

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.