Trouw: Het merendeel van de 42 Nederlanders aan boord van de Costa Concordia, heeft inmiddels een schadevergoeding ontvangen
17 juli 2013 

Trouw: Het merendeel van de 42 Nederlanders aan boord van de Costa Concordia, heeft inmiddels een schadevergoeding ontvangen

Het merendeel van de 42 Nederlanders die aan boord zaten van het Italiaanse rampschip Costa Concordia, heeft inmiddels een schadevergoeding ontvangen van de rederij. Het cruiseschip kapseisde begin januari 2012 voor de kust van het eilandje Isola del Giglio bij Toscane. In totaal zaten er ongeveer 4200 mensen aan boord, van wie er 32 omkwamen.

Van de 42 Nederlandse zaken heeft letselschadeadvocaat Sander de Lang er 32 behandeld. Al deze dossiers zijn inmiddels afgewikkeld; de laatste zaken in mei, zei zijn collega Saskia de Groot dinsdag. Het ging om mensen die psychische klachten kregen en onder behandeling waren om het trauma te verwerken. Volgens De Groot waren er geen aanwijzingen dat zij een chronische aandoening hadden. Vanwege het belang van de betrokkenen wil zij niet ingaan op de hoogte van de uitgekeerde bedragen.

Betere deal

Medio vorig jaar bereikten ongeveer 20 Nederlanders via de Amersfoortse advocaat al een overeenkomst met rederij Costa Cruises. Toen waren ongeveer tien mensen ingegaan op een schikkingsaanbod van 11.000 euro, terwijl tien anderen verder onderhandelden en een betere deal bereikten. Hoe hoog die was, wilde de advocaat ook niet kwijt.

Lees hier het volledige artikel

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.