Teunis Z. veroordeeld tot 14 jaar cel
23 december 2017 
in 2017

Teunis Z. veroordeeld tot 14 jaar cel

Teunis Z. is veroordeeld tot veertien jaar cel omdat hij met een mes zijn hoogzwangere vriendin om het leven heeft gebracht. De straf die de rechtbank Utrecht oplegt is lager dan de zestien jaar die het OM had geëist.

Het drama voltrok zich afgelopen zomer. De 41-jarige Teunis stak verschillende keren in op zijn vriendin die op dat moment 32 weken zwanger was. De vrouw en het ongeboren kind kwamen beiden om het leven.

Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs voor moord. Er zou geen vooropgezet plan zijn geweest om zijn vriendin om het leven te brengen. Wel wordt Teunis verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Hij is weinig intelligent en heeft een stoornis die ervoor zorgde dat hij zijn relatie niet goed aankon. De rechtbank legt geen tbs op. De kans op recidive is namelijk erg klein en zijn stoornis niet te verhelpen.

Moeilijke relatie

Het ging al een poos niet goed tussen Teunis en zijn vriendin. En kort voor de fatale steekpartij hadden de twee ruzie gehad. Mevrouw liet Teunis namelijk weten de relatie te beëindigen. Ook zou Teunis hun kind niet mogen zien. Teunis kon de situatie niet aan en ontstak in woede. Zo belde hij de ouders van zijn vriendin en zei dat zij ‘hun dochter tussen zes plankjes terug zouden zien’. Daarna stak hij in op zijn zwangere vriendin.

Schadevergoeding

De dochter die de zwangere vrouw kreeg uit een eerder huwelijk ontvangt een schadevergoeding van €20.000. Ze groeit namelijk op zonder moeder en zal haar broertje moeten missen. De rechtbank kende een schadevergoeding van €13.000 toe aan de ouders van de neergestoken vrouw.

Tijdens de behandeling van de zaak was Teunis erg emotioneel. Vaak zat hij te huilen en zei hij sorry voor wat er gebeurd is. De ouders van de vrouw kregen ook de kans hun verhaal te doen: ‘Je kind verliezen is het ergste wat kan gebeuren. Onze dochter is op gruwelijke wijze afgeslacht. En je belde me om op koele wijze te zeggen dat ze er niet meer was’, vertelde haar moeder kalm. Haar vader zal de excuses van Teunis nooit accepteren: ,,Je hebt Charlotte afgeslacht. Je hebt je eigen zoon vermoord. Je wilde alles naar je eigen hand zetten en je hebt je gedragen als een schoft. In de anderhalf jaar dat ze bij jou woonde, is ze drie keer uit huis gezet. Ik vind je een zieke en laffe psychopaat. Je hebt haar afgeslacht als een beest.’’

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.