Steeds meer bekend over slachtoffers
14 mei 2010 

Steeds meer bekend over slachtoffers

ANP / AMSTERDAM – Van steeds meer Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Tripoli is bekend waar ze vandaan komen.

Vier personen uit Amsterdam staan op de slachtofferlijst van de vliegtuigramp in Tripoli. De gemeente gaat er vanuit dat ze zijn omgekomen bij de crash, hoewel ze nog niet zijn geïdentificeerd.

De vier personen komen uit de stadsdelen Zuid en Zuidoost. Waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher brengt zo snel mogelijk samen met de betreffende stadsdeelvoorzitters een bezoek aan de nabestaanden om zijn medeleven te betuigen en eventueel hulp aan te bieden.

Utrecht
Bij de crash met het vliegtuig van Afriqiyah Airways zijn twee mensen uit Utrecht omgekomen.
Dat bevestigde de gemeente Utrecht na berichtgeving hierover in lokale media vrijdag. Ook komen twee slachtoffers uit IJsselstein.

Etten-Leur
De gemeente Etten-Leur gaat ervan uit dat twee van haar inwoners om het leven zijn gekomen door de vliegramp in Tripoli. ”Duidelijk is dat het jonge stel erg actief was in Etten-Leur en dat velen diep geraakt zijn door het vreselijke nieuws. Burgemeester H. van Rijnbach-de Groot heeft contact gehad met de familie van de slachtoffers en haar medeleven betuigd”, aldus de verklaring.

Kilder
In de verongelukte Airbus zaten ook twee inwoners van het Gelderse Kilder. Dat meldde de gemeente Montferland vrijdag. De slachtoffers zijn een man van 33 jaar een vrouw van 34 jaar. De burgemeester van Montferland, waartoe Kilder behoort, heeft contact gehad met de nabestaanden om medeleven te betuigen.

Zundert
Ook twee inwoners van de gemeente Zundert stonden op de passagierslijst van het vliegtuig dat crashte in Tripoli, zo meldt de gemeente.

”Hoewel wij nog steeds geen officiële bevestiging hebben ontvangen, mogen we aannemen dat de twee inwoners uit onze gemeente bij de vliegtuigramp zijn omgekomen. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden”, aldus burgemeester Leny Poppe-de Looff in de verklaring.

Hoevelaken
Ook zaten in het gecrashte vliegtuig twee inwoners van Hoevelaken. Dat heeft de gemeente Nijkerk donderdag gemeld. Het gemeentebestuur hangt de vlaggen bij het stadhuis in Nijkerk en het gemeenteloket in Hoevelaken halfstok. Ook is een gezin uit Dordrecht om het leven gekomen. Het gaat om een echtpaar met hun volwassen zoon. Ook een vrouw uit Udenhout overleefde de ramp niet.

Goor
Het Hof van Twente heeft bekendgemaakt dat een Zuid-Afrikaanse inwoonster van Goor (Overijssel) is verongelukt.

Verder is bekend dat een echtpaar uit Waalwijk en een paar uit Zwolle in het vliegtuig zaten, alsmede een vrouw uit Vlissingen en man uit Veenendaal, een echtpaar uit het Friese Hardegarijp, twee inwoners uit Weesp, een ouder echtpaar uit Landgraaf en een tweetal uit Maastricht.

Schalkhaar
Een echtpaar uit Schalkhaar is vermoedelijk ook bij de vliegramp omgekomen.

Volgens burgemeester Andries Heidema van Deventer, waar Schalkhaar onder valt, vrijdag zijn er ”sterke aanwijzingen” dat het stel aan boord van het toestel was, maar moet identificatie uiteindelijk zekerheid bieden.

Oldenzaal
Vrijdagavond is bekend geworden dat ook een echtpaar uit Oldenzaal bij de vliegramp om het leven is gekomen.

”Ik heb inmiddels contact met de familie gehad. We zullen in overleg bekijken of we al dan niet een condoleanceregister openen”, zo liet burgemeester Frans Backhuijs weten.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.