Schuldvraag busongeval onbeantwoord
13 februari 2008 

Schuldvraag busongeval onbeantwoord

Het is nog niet duidelijk of de chauffeur van de streekbus die maandagochtend op het Stationsplein een voetganger aanreed, schuld heeft aan het voorval. Bij de botsing op de busbaan raakte een 18-jarige Bunschotense zwaargewond.

De politie wacht op de uitslag van het technisch onderzoek dat gisteren werd gehouden op de plaats van het ongeval, nabij de taxistandplaats voor het station. Daarnaast zou het slachtoffer nog gehoord moeten worden, voor zover dat mogelijk is. De politie kan niets zeggen over de toestand van de 18-jarige vrouw, die na het ongeluk is overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Volgens een woordvoerder van de politie is de vrouw achter een bus overgestoken en heeft daarbij de bus uit de tegenovergestelde richting over het hoofd gezien. Ze liep niet op een voetgangersoversteekplaats.

Omdat een voetganger een ‘zwakke verkeersdeelnemer’ is, draagt de bestuurder volgens de politie altijd een deel van de schuld. “Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat hij ook daadwerkelijk vervolgd wordt.” De Amersfoortse letselschadeadvocaat De Witte laat weten dat de verzekeraar in ieder geval de helft van de schade moet betalen, als blijkt dat ervan de zijde van de voetganger geen sprake was van ‘opzet of daaraan grenzende roekeloosheid’.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.