Schade door mishandeling in internaten
10 juli 2013 

Schade door mishandeling in internaten

10 juli 2013. Komende week beginnen de getuigenverhoren om een vergoeding te krijgen voor de schade die door mishandeling is ontstaan binnen een internaat. SAP heeft hiervoor toestemming gekregen van de rechter in Breda. Het gaat om mensen die als kind ernstig zijn mishandeld in Cadier en Keer en daar toen en nu de gevolgen van ervaren. Zij zullen hierover onder ede een verklaring afleggen. Dit is noodzakelijk omdat de congregatie die toen de baas was, doodleuk ontkent dat onze cliënt is mishandeld. De congregatie wil niet eens praten. Enige nazorg aan de mishandelde en misbruikte kinderen is nooit gegeven.

Hij is daarnaast als jongetje ook seksueel misbruikt in het internaat. Hiervoor heeft hij al wel een vergoeding ontvangen.

Het is voor het eerst dat een advocatenkantoor probeert een vergoeding te krijgen voor de schade door fysiek geweld. Daar is nog geen regeling voor bedacht door de kerk. Na de verhoren, die 2 dagen duren, zal de schade via een procedure bij de rechtbank worden gevorderd. Als de vordering wordt toegewezen, hopen wij dat de weg is vrij gemaakt voor alle andere slachtoffers van geweld binnen de kerk om te krijgen waar zij recht op hebben. Het is natuurlijk het beste als de kerk uit eigen beweging de schade gaat vergoeden.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.