Schade door de sekte
11 december 2013 
in Blog

Schade door de sekte

11 december 2013. Deze week is de geloofsgemeenschap De Terebint uit de buurt van Staphorst kort gedingen gestart tegen twee voormalig sekte leden. Gesteld wordt onder andere dat De Terebint schade leidt doordat zij inkomsten uit PGB”s misloopt waar een medebewoner recht op zou hebben. Het gaat om ruim € 4.000,– per maand. Kenmerk van een sekte is dat afvalligen hard worden aangepakt. RTV Oost maakte een uitzending over het kort geding te zien op https://bit.ly/IOZik9. Mr Rene Hebly treedt op voor een van de voormalige leden.

In de Stentor wordt al jaren geschreven over de praktijken van De Terebint, De Loot en het gebrek aan toezicht door de Willem Schrikker Groep:  https://bit.ly/J4KPBb.

Al eerder heeft SAP ex-sekte leden bijgestaan, zoals bijvoorbeeld van het Efraimgenootschap. De voorganger van deze club voorspelde het einde der tijden en alle gelovigen zouden naar de hemel gaan. Iedereen moest zijn geld afgeven want daar hadden de uitverkorenen toch niets meer aan. De rechtbank Dordrecht en het Hof zijn er aan te pas gekomen om weer enkele tonnen aan schade terug te kunnen krijgen. Je kunt dus wel degelijk iets terugdoen als je schade hebt geleden. Zie ook https://www.ntkr.nl/art.php?id=467.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.