Onderzoek MH17 in de moeilijkste fase
15 mei 2017 
in 2017

Onderzoek MH17 in de moeilijkste fase

Volgens het team dat de ramp met vlucht MH17 onderzoekt zit het onderzoek in de moeilijkste fase. Er moet worden achterhaald wie er verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het vliegtuig. Vooruitgang boeken is in deze fase een stuk lastiger. De getuigenoproepen hebben informatie opgeleverd, maar nog onvoldoende. Omdat er nog steeds wordt gevochten in Oost-Oekraïne kunnen de onderzoekers ter plekke geen mensen ondervragen.

Ook stelt het onderzoeksteam nog steeds last te hebben van gebeurtenissen die veel tijd vergen van het team s, maar niet bijdragen aan het onderzoek. Een voorbeeld is de freelance journalist die menselijke resten meenam van de rampplek.

Inmiddels staat vast wat er met vlucht MH17 is gebeurd: een uit Rusland afkomstige Buk-raket heeft het vliegtuig geraakt, waarna het toestel uiteenspatte. Het is niet duidelijk wie de raket heeft afgevuurd. Bijna 3 jaar na dato zijn nog steeds tientallen rechercheurs dagelijks betrokken bij het onderzoek, zowel in Nederland als in Oekraïne

Bron: MH17 Magazine

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.