NU.nl: Schadeclaims voor vier ziekenhuizen om PIP-implantaten
20 juli 2015 

NU.nl: Schadeclaims voor vier ziekenhuizen om PIP-implantaten

Vier Nederlandse ziekenhuizen en privéklinieken kunnen schadeclaims verwachten voor het gebruik van de omstreden PIP-siliconen. Dat meldt het AD maandagochtend.

De vrouwelijke slachtoffers stellen de ziekenhuizen aansparkelijk voor het gebruik van de borstprotheses. SAP Advocaten, die eerder al claims rondom PIP behandelde, stapt namens de vrouwen naar de rechter.

Tot dusver ontkenden ziekenhuizen en hun verzekeraars aansprakelijk te kunnen worden gesteld voor het gebruik van dergelijke gebrekkige medische hulpmiddelen, omdat dit volgens een wetsclausule ‘onredelijk’ zou zijn.

Advocaat June van Oers vindt dat verweer onterecht. ”Patiënten zijn onwetend en gaan af op de informatie van de arts. Ze vertrouwen erop dat die kennis van zaken heeft en een goede afweging maakt over het gebruik van medische hulpmiddelen.”

Claims
Inmiddels zijn de Franse producent PIP en de Nederlandse importeur Rofil failliet, en kunnen de vrouwen niet meer bij hen terecht met claims. Van Oers heeft ook een claim ingediend bij een Duits keuringsbedrijf, maar hierover is nog geen uitspraak gedaan, meldt Van Oers tegenover het Radio1journaal. “Het gaat erom: wie moet er met schade blijven zitten? Als je niets doet is dat de patient, en dat vinden we niet redelijk.”

Bij SAP Advocaten hebben zich door de jaren heen zo’n 180 vrouwen gemeld die PIP-implantaten hebben gekregen. De claim tegen de vier ziekenhuizen komt van vier van hen.

Klik hier voor het hele artikel

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.