Muffe school ging toch open
05 augustus 2008 

Muffe school ging toch open

Ad.nl | AMERSFOORT – De gemeente Amersfoort wist bij de oplevering in 2006 van de schoolgebouwen in het Laakcluster in de wijk Vathorst al, dat er iets mis was met de luchtventilatie.

De basisscholen De Vuurvogel en De Gondelier hebben daardoor twee jaar lang in de slechte lucht gezeten. Dat concludeert de Socialistische Partij (SP) in Amersfoort na bestudering van documenten die via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) bekend zijn geworden.

In een brief aan de Amersfoortse letselschade-advocaat De Witte (SAP Advocaten), in het bezit van deze krant, zegt het Hoofd Vastgoed en Voorzieningen van de gemeente Amersfoort ‘te moeten vaststellen dat ook de (…) mechanische ventilatie in het gebouw niet voldoet aan de daaraan te stellen eisen.’ De ambtenaar verwijst daarop naar een meetrapportage van 7 december 2006 en enkele latere rapportages die daarna zijn opgesteld als ‘second opinion.’

Voor SP-raadslid Groeneveld staat daarmee vast dat het Laakcluster in 2006 in gebruik is genomen, terwijl bekend was dat ventilatie en luchtinstallatie niet voldeden aan de eisen. ,,Mogelijk zijn leerkrachten en leerlingen ziek geworden door dit gebrekkige ventilatiesysteem,’’ schrijft Groeneveld nu aan het Amersfoortse college. Hij wil opheldering over de zaak.

Directeur Kuipers van openbare basisschool De Gondelier beklaagde zich eerder in deze krant al over het haperende ventilatiesysteem.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.