Medische blunder kost man prostaat
11 augustus 2012 

Medische blunder kost man prostaat

AD 11 augustus 2012 – Het Haagse ziekenhuis Bronovo onderzoekt de aanklacht van een man die beweert dat zijn prostaat door een fout van het ziekenhuis ten onrechte is verwijderd. Dat zegt een woordvoerster van het ziekenhuis zaterdag. De man zegt in het AD dat het Bronovo in 2011 een ernstige vorm van prostaatkanker bij hem constateerde waarna hij zijn prostaat liet verwijderen in een Duits ziekenhuis.

Naar eigen zeggen bleek later dat de man kerngezond was. Volgens de man heeft het Bronovo weefsel uit zijn prostaat verwisseld met dat van een andere patiënt. Door de operatie zou de man nu incontinent en impotent zijn.

Onderzoek
Het Bronovo ziekenhuis laat zaterdag weten dat de man formeel geen klacht heeft ingediend. Ook heeft hij volgens de woordvoerster niet ingestemd met een onderzoek door het ziekenhuis. Het ziekenhuis bevestigt noch ontkent dat de man een schadeclaim heeft ingediend.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is op de hoogte van het verhaal maar heeft geen nog melding ontvangen van het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de IGZ is dat ‘niet zo gek’ omdat het ziekenhuis pas sinds enkele weken weet dat dit speelt. De inspectie gaat ervan uit dat het ziekenhuis nog niet kan weten of er sprake is van een calamiteit, zegt de woordvoerster.

De IGZ zal op korte termijn onderzoeken of er een taak is weggelegd voor de inspectie in deze zaak, aldus de zegsvrouw.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.