Page content

article content

Martin de Witte gaat eind volgend jaar de letselschadepraktijk verlaten

Na ruim 20 jaar voor SAP te hebben gewerkt gaat advocaat Martin de Witte, in goed overleg met de andere directieleden, eind volgend jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten de letselschade. Welke uitdaging dat zal zijn, is nog niet bekend.

Martin de Witte:

“SAP is nu het grootste letselschade advocatenkantoor van Nederland met 21 advocaten die alleen voor slachtoffers werken. Toen ik begon waren er 4 advocaten. Naast de individuele cliënten waar ik voor werk, mocht ik betrokken zijn bij o.a. de verfilmde SAP zaak tegen de Nederlandse tabaksindustrie, de vuurwerkramp in Enschede, de Schipholbrand, de Implanon zaak en de misbruikzaken binnen de katholieke kerk. Dat zijn typische SAP zaken: zaken die meer mensen in de samenleving raken en die bij het SAP team van advocaten en ondersteuning in goede handen zijn. Zelf ben ik groot voorstander van voorlopig getuigenverhoren om de feiten in een zaak vast te stellen. Daarna kun je makkelijker schikken of procederen. Deze en andere kennis is gedeeld met de andere advocaten, en dan zit mijn taak er bij SAP volgend jaar op. Binnenkort komen er nog weer enkele grote zaken aan. Daar ben ik uiteraard nog bij betrokken. Daarna ga ik andere dingen doen buiten de letselschadewereld. Daarop  terugkijkend valt op dat letselschades vroeger gemakkelijker werden geregeld. Er is veel verslechterd bij onze wederpartijen, de verzekeraars. Scherpe concurrentie, personeelstekorten en reorganisaties daar maken het nu lastig voor slachtoffers om hun recht te halen. Juist nu hebben slachtoffers een gerenommeerd advocatenkantoor nodig om het op te kunnen nemen tegen verzekeraars. En dat kantoor is nog steeds SAP,  een kantoor met fantastische mensen die het gepassioneerde hart op de goede plaats hebben.  Bij SAP is iedereen in goede handen”.

Wij respecteren uiteraard het besluit van Martin de Witte om letselschadeland te gaan verlaten, maar wij vinden het wel erg jammer.

Met zijn vertrek verliest niet alleen SAP Advocaten, maar ook de letselschadewereld, een inspirerende, creatieve en onconventionele advocaat, die niet bang is om tegen heilige huisjes te schoppen als dat nodig is. Hij werd daarbij steeds gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Martin de Witte is vanaf 1998 bij SAP Advocaten werkzaam geweest en heeft in de afgelopen twee decennia een grote stempel gedrukt op ons kantoor en de ontwikkeling van ons kantoor tot de belangrijke speler in de letselschademarkt die SAP nu is.

Daar zijn we hem dankbaar voor.

Maar met zijn vertrek raken we ook een gewaardeerde en humorvolle collega kwijt en ook een collega die ons stimuleerde om buiten de gebaande paden te denken.

Gelukkig is het nog niet zover en maken we er samen met hem nog een mooie tijd van.

 

Comment Section

4 reacties op “Martin de Witte gaat eind volgend jaar de letselschadepraktijk verlaten


Door Arjan Rittersma op 10 november 2018

Beste Martin,
dank voor je altijd scherpe inbreng en durf om dingen aan de kaak te stellen. Voorvechters als jij zijn nodig, gelukkig heb je een goed setje mensen opgeleid bij SAP. Toch zullen we je missen bij onze “club” met dezelfde letters in andere volgorde, ASP. Hopelijk nog tot ziens bij diverse gelegenheden in den lande. Kijk niet vreemd op als er pogingen gedaan worden je te overtuigen toch te blijven. Die zul jij vast met gemak afslaan. Succes ook met afronden en nieuwe inspiratie voor andere activiteiten toegewenst!

met amicale groet, Arjan


Door Tjip Ridder op 13 november 2018

Hoi Martin, hier sta ik dan toch wel van te kijken! Maar, ik denk dat jij je sporen ruimschoots hebt verdiend. Ik kan je dan ook alleen maar bedanken voor jouw bijdrage aan ‘letselschadeland’ en je veel plezier toewensen bij je volgende stap!


Door geertruid van wassenaer op 13 november 2018

Martin, Amice! we gaan je missen.
Hartelijke groet en veel plezier op je nieuwe levenspad toegewenst.


Door Theo en Antoinette Van Avesaath op 30 december 2018

Dat gun ik hem niet, hij moet blijven. Hij kan nog veel betekenen voor vele personen. Te beginnen met ons.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.