Letselschade advocaat

Een ongeval doet zich vaak onverwacht voor, maar kan het leven van het slachtoffer in een paar seconden volledig op zijn kop zetten. Het slachtoffer krijgt doorgaans echter weinig tijd om van de schrik te bekomen: na het ongeval dienen zich meteen vragen over de aansprakelijkheid en een mogelijke schadevergoeding aan. Een goede letselschade advocaat kan in dat geval verlichting bieden: hij of zij zal het slachtoffer adviseren en bijstaan in het schaderegelingsproces.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat staat slachtoffers bij die als gevolg van een ongeval letselschade hebben opgelopen. Een letselschade advocaat inventariseert de opgelopen schade en gaat in onderhandeling met de tegenpartij, met als doel het slachtoffer te geven waar hij recht op heeft. Veel schadeposten worden vaak door het slachtoffer over het hoofd gezien, zoals reiskosten van en naar het ziekenhuis en de kosten in verband met het niet meer zelf kunnen klussen in huis. De bedragen die de verzekeraar aanbiedt zijn vaak te laag, maar helaas is dit voor een slachtoffer zonder juridische kennis niet altijd duidelijk. Indien de onderhandelingen stuklopen, kan een letselschade advocaat ervoor kiezen om de zaak aan de rechter voor te leggen. Een letselschade advocaat heeft niet alleen een rechtenstudie genoten, maar ook een algemene beroepsopleiding tot advocaat én een specialisatieopleiding op het gebied van letselschade. Louter personen die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten mogen zich een advocaat noemen.

Wanneer een advocaat voor letselschade inschakelen?

Na een ongeval is het herstellen van de gezondheid van het slachtoffer uiteraard prioriteit nummer één. Het is echter ook verstandig om zo snel mogelijk de hulp van een goede letselschade advocaat in te schakelen. Een advocaat zal het slachtoffer informeren over zijn rechten en hem instrueren over wat hij beter wel of niet kan doen. Dit kan veel stress wegnemen bij het slachtoffer, wat de gezondheid ten goede zal komen.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.