Letseladvocaat wil helpen na 'Apeldoorn'
05 mei 2009 

Letseladvocaat wil helpen na 'Apeldoorn'

AD | Slachtoffers en nabestaanden van het drama op Koninginnedag hebben recht op een schadevergoeding door de autoverzekeraar van de dader. Tot die conclusie komt de Amersfoortse Letselschadeadvocaat Martin de Witte.

De Wittes kantoor SAP-advocaten wil de familie van de omgekomen buschauffeur John Veldhuizen uit Amersfoort kostenloos helpen bij het indienen van een schadeclaim tegen de verzekeraar. De Witte vindt die hulp vanzelfsprekend. “Er is zoveel verdriet, dan wil je iets doen. Als de familie er aan toe is, hoeven ze maar te bellen”.

Volgens De Witte is een claim tegen de maatschappij waarbij de dader zijn auto had verzekerd kansrijk, omdat iedere polis uitkeert bij opzettelijk toebrengen van letsel. “Bij een kettingbotsing in dichte mist bijvoorbeeld, wil de schuldvraag nog wel eens onbeantwoord blijven. Bij dit drama betaat daar geen discussie over.”

Blijkt de auto niet verzekerd, dan kunnen slachtoffers en nabestaanden zich volgens de letseladvocaat wenden tot het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Zowel de verzekeringsmaatschappij als het fonds keren uit tot 5 miljoen euro per gebeurtenis. Als er meer slachtoffers zijn, zoals in Apeldoorn, dan wordt er gezocht naar een verdeelsleutel.

De Witte adviseert slachtoffers en nabestaanden niet in zee te gaan met bureaus die werken op basis van no cure no pay. “Omdat er gegarandeerd wordt uitgekeerd, is het zonde wanneer zo’n tussenpersoon 25 procent afroomt van de som.”

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.